• 11 Głosów - 3.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jakie ryby ( i nie tylko ryby) do 20l - 40l zbiornika?

(15.01.2011, 23:49)Madman napisał(a):  Jakich konkretnych warunków??
Spytałem jaką parkę można trzymać w 27L..
Mam podawać parametry wody których jeszcze niema?
Filtru którego nie kupiłem???
Czy może oświetlenia którego też nie mam???
Chyba że chodzi o wymiary akwarium którego nie ma???
Tak trudno zrozumieć "Jaka parka do 27L" ??

Tak, właśnie to masz podać. Dopiero później możesz liczyć na jakieś konkretne rady.

(16.01.2011, 04:56)Kaef napisał(a):  
(15.01.2011, 23:49)Madman napisał(a):  Jakich konkretnych warunków??
Spytałem jaką parkę można trzymać w 27L..
Mam podawać parametry wody których jeszcze niema?
Filtru którego nie kupiłem???
Czy może oświetlenia którego też nie mam???
Chyba że chodzi o wymiary akwarium którego nie ma???
Tak trudno zrozumieć "Jaka parka do 27L" ??

Tak, właśnie to masz podać. Dopiero później możesz liczyć na jakieś konkretne rady.

Możesz mi powiedzieć co ma filtr, grzałka i oświetlenie do tego jaka ryba może przebywać w zbiorniku???
Może chcę sobie wybrać ryby i pod nie kupować sprzęt.
Pytanie było proste. Co może być w 27L?
Nie pytałem czy bojownik syjamski może mieć grzałkę comfortzone 25W i filtr kaskadowy fzn-1. Paranoja.

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem

Witam mam do was pytanie,jaką obsadę proponowalibyście do małego litrażu 40L ;/ oczywiście mam grzałkę z termostatem 50W firmy:AQUANOVA flitr:AQUAEL mini fan (sory że nie podałem całego modelu ale opakowania nie mam a filtr jest zarośnienty roślinkami Tongue ) Obecna temperatura wacha się pomiędzy 24-27C* (profesionaliści proponowali mi bojowniki) a ja chciałbym ewentualnie wiedzieć co innego i w jakich ilościach Tongue pozdrawiam Danix Smile

Bojownik będzie najlepszym rozwiązaniem , możesz do niego dodać grupę otosków.

Jakie akwarium ma wymiary?

-.-'

Do tej czterdziestki proponuję dać albo jednego bojownika, albo 6-7x samców gupika. Do tego jakieś ślimaki typu świderek/helena/ampularia.

mam w piwnicy jakieś akwarium 45L oraz pokrywę, filtr i grzałkę do niego i chcę z tym coś podziałać ale zastanawiam się nad obsadą która tam miała by być. myślałem nad 15x razbora klinowa i może coś jeszcze do tego?

Ławica w 45l to niezbyt dobry pomysł Wink
Polecam harem bojowników/parka ramirez
na dno kirysek pigmej x5 albo otosek x5

http://sepher.eportal.com.pl/dfa/

Dolnośląskie Forum Akwarystyczne
Polecam :)

Moim skromnym zdaniem, Ramirezy nie są to ryby do 45l...
Myślę że najlepszym wyborem będzie Bojownik + tak jak mówi Katecheta, Kiryski, Otoski... Jeśli chcesz mieć harem Bojowniów, akwarium powinno być gęsto zarośnięte.

tylko że ja chcę żeby coś tam pływało. jeżeli już żadna ławica nie podejdzie to będzie ramireza para i te kiryski lub otoski

nie chcę bojownika ponieważ to taka popularna ryba. doświadczenie w prowadzeniu akwarium już jakiś mam i potrafię prowadzić zbiornik, to nie będzie moje pierwsze akwarium lecz co do wyboru obsady to zawsze to było najtrudniejsze jak dla mnie

jaki minimalny litraż na razbory klinowe lub jakąś ławicę?

mniej więcej w której części akwarium pływają ramirezy? przy dnie? gdzieś w środku czy przy powierzchni?

Dostałam na urodziny akwarium 25l a w nim rybki:4 neonki, skalar, bojownik 2 teleskopy, welon, glonojad, 2 xkirysnik( czy cos takiego) 2 platki. Dobierała je pani ze sklepu zoologicznego./ niestety padly mi wszystkie neonki platki jeden teleskop i sklar. Czy to z tego powodu ze mialam za duzo rybek?

Skocz do: