• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czym karmić narybek gupików ?

jak ktoś chce sobie hodować gupiki to może tak ja pomieszać kilka suchych pokarmów po trochu

wsypać do miski i potraktować blenderem albo kupić młynek do soli czy pieprzu i zmielić

narybek mający do 2 dni nie za bardzo chcą jeść taki pokarm ale nieprzejmować się tym i sypać do kotnika w bardzo malutkich porcjach kilka razy dziennie. po 2 dniach już się nauczą i bedą jadły za kazdym razem jak podamy pokarm

ja stosuję również płukanie kotnika podnosząc go delikatnie i opuszczając cały syf wpada do zbiornika a resztki pokarmu zjadają większe rybki

a ja swoim maluchom od poczatku dawałam BARDZO BROBNO zmielone jajko.na początku jeść nie chciały ale się nauczyłySmiletylko trzeba uważać bo się może szybko akwarium zasyfić. jak miały ok. 1 cm zaczęłam dawać im pokarmy rodziców(oczywiście rozkruszone). i tak mieszałam różne suche pokarmy i była dieta urozmaicona:p a teraz rybcie rodzą mi strasznie dużo młodych które też tak karmie i mi się szybko wybarwiają i w ogóleSmile

Czym karmić pół centymetrowy narybek gupika? W nocy mi się okociła, a maluchy takie duże.. Wink

72l - parę roślin, same glony, ślimaki. Reszty istot żywych nie odnotowano.

Ja używałem do narybku gupika TetraMin Baby i wcinały ostro. Na początku nie chciały ale potem się przyzwyczaiły;D

Temat został wyczyszczony.
Przypominam o istnieniu tego wątku :
http://www.akwaswiat.net/wszelkie-pytani...-4566.html
Kejdi

czy ktoś wie cokolwiek o tych "tabletkach wybarwiających" dla gupików ?? jeżeli tak to proszę o informację. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Polecam ci mikrovit tropical...100% skuteczny ^^
pzdr

a ja karmiłem specjalną karmą dla małych rybek jest dostępna taka mączka jakby dla małych rybek ale od tego robi się woda mętna , potem karmiłem suszoną dafnią utartą po prostu mocno palcami rozcierałem ją przed podaniem i jadły jak szalone tylko nie za dużo

Karmić narybek gupika!!?? Ja mam złotą radę żeby nie mieć problemu z karmieniem malutkich gupików. Wpuścić jednego skalara i gupiki będą skarmione na amenSmileSmileSmile ŻartBig Grin

A ja narybek gupika karmiłem przez pierwszy tydzień bardzo drobno utartym pokarmem, potem zacząłem podawac im rurecznika Tongue.

Najlepiej mrożonym cyklopem, roztartymi drobno płatkami lub innym suchym pokarmem. Do karmienia można także użyć żywego solowa, jednak wymaga to większej filozofii i jest najdroższym rozwiązaniem.

Skocz do: