(19.08.2010, 23:16)Pietruch napisał(a): To chyba taki stereotyp jest, że jak czarne to nie ma prawa się błyszczeć. A jednak. Poprzeglądaj filmiki na youtubie .
A to może zmienię innesa na czarne... jeszcze zobaczę, na razie to mi się podobają innesa i czarne. Pewno jak kupię innesa to po czasie mi się znudzą i wtedy wymienię je na czarne ...
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
(19.08.2010, 23:23)rafik napisał(a): Kup sobie czarne,zobaczysz że nie pożałujesz wyboru.Innesa są oklepane wiem bo sam mam niestety.
Na razie muszę się do nich przekonać
Miałem je w 200l.Pływało ich 25 sztuk tworząc prawdziwą ławicę nie to co innesa,które zbijają się w stadko i mało się poruszają po akwa a czarne śmigały po całym zbiorniku jeden za drugim.
Co do akwarium - Znowu krok do przodu, jedyne co bym poczynił do wywalił tę dziwną, wysoką trawkę po prawej stronie, a w jej miejsce kupił hygrophilię polyspermę. No i jakiś trawniczek... Jakie masz oświetlenie?
P.S. Masz za mało wody, tapeta się obsunęła, czy mi się wydaje, że jest prześwit między pokrywą?
Pozdrawiam
- Paweł - 54l - Akwarystyka - Muzyka - Gry komputerowe
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.08.2010, 22:59 {2} przez 666PJ.)
(20.08.2010, 22:58)666PJ napisał(a): Musi być link
Co do akwarium - Znowu krok do przodu, jedyne co bym poczynił do wywalił tę dziwną, wysoką trawkę po prawej stronie, a w jej miejsce kupił hygrophilię polyspermę. No i jakiś trawniczek... Jakie masz oświetlenie?
P.S. Masz za mało wody, tapeta się obsunęła, czy mi się wydaje, że jest prześwit między pokrywą?
Pozdrawiam
Coś mi ta roślina się nie widzi . A i mam taki problem... Żółkną mi liście prawie na każdej roślinie. Nie wiem o co chodzi i co mam zrobi . Mam 2 świetlówki T8 ( 2 x 30W ). Co do wody i tapety to chyba ci się wydaje
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
Co do roślin... Oświetlenie jest dość słabe - powinno być ok. 100-130W
Możesz zainwestować w jakiś nawóz dla roślin i jeżeli Cię na to stać - system Co2 (no zawsze możesz kupić EasyCarbo).
(20.08.2010, 23:11)666PJ napisał(a): Nie bardzo zrozumiałem - co Ci się nie widzi ?
Co do roślin... Oświetlenie jest dość słabe - powinno być ok. 100-130W
Możesz zainwestować w jakiś nawóz dla roślin i jeżeli Cię na to stać - system Co2 (no zawsze możesz kupić EasyCarbo).
Ta roślinka którą mi zaproponowałeś zamiast tej trawy to nie za bardzo mi się podoba Może coś innego ? eeh z tym oświetleniem... wystarczy jak zmienię świetlówki na mocniejsze ? Czy będę musiał się bawić w montowanie ekstra żarówek ? Nawóz postaram się kupić jutro. Boże w tym zoologicznym jak mnie jeszcze raz zobaczą to pomyślą że zgłupiałem . Mógłbyś mi wytłumaczyć co to jest ten system Co2 i te EasyCarbo? Bo Za bardzo na takich sprawach to się jeszcze nie znam.
Nie kupisz mocniejszych świetlówek, ale możesz kilka dorzucić
Hygrophilia nie jest może oszałamiająca, ale szybko się mnoży i jest łatwa w hodowli, no ale jak Ci się nie podoba - może zwartka retrospiralna?
Dorzuciłbym jeszcze jakiś meszek np. jawajski
System Co2 dostarcza dwutlenek węgla potrzebny roślinom do rozwoju. Jest to butla z "wężykami" i licznikiem przepływu Co2. Tyle, że to koszt (w PL) kilkuset złotych, alternatywą może być "Co2 w płynie" coś jak TUTAJ