15
A dlaczego nie można tego robić w kranówce?
7
Nadal nie wiem jak rozrobić i stosować symfonie.Ile ml nawozu(proszku) trzeba rozpuścić w 500ml wody i w jakich ilościach i jak często stosować? 6 gram ile to ml?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2010, 15:54 {2} przez
rafiksrz16.)
15
Też mam problem z dawkowaniem...nie wiem ile tego rozpuścić, nie rozumiem instrukcji z allegro, nie wiem ile kropla ma ml ;p pomocy!
Już znalazłem, jakby co, to napiszcie czy coś źle: 6g symfonii na 100ml wody. ja rozpuściłem ok. 3g w 50ml wody(destylowanej). Wlałem to do buteleczki(50ml) po bakteriach nitri tetry. Znalazłem, że 1 kropla, to około 0,1 ml. Dawkowanie jest opisane jako 10ml roztworu na 100l wody tygodniowo. Rozłożyłem to na 7 dni tygodnia, i wyszło mi około 1,4 ml roztworu dziennie. Skoro 1 kropla to 0,1 ml to 1,4ml to około 14 kropel roztworu. Czyli moja dawka dzienna to 14 kropel symfonii dziennie. Akwa 112l. Dobrze to obliczyłem?
28
Czytałem i gdzie czytam to zdaję mi się, że co czytam to inaczej.. proszę powiedzieć mi jak dokładnie dawkować w akwarium 63l z średnio - dość zarośniętym akwarium. CO2 kulki gliniano torfowe. I jeszcze chciałbym potas. Na allegro Jest zestwa symfonia plus potas
33
Dawkowanie macie napisane nawet na aukcji. Po raz enty powtarzam: DAWKĘ DOBIERA SIĘ INDYWIDUALNIE. Wychodzi się z dawki podstawowej podanej przez sprzedawcę, ale jak brakuje czegoś roślinom (widać po wyglądzie) to dajemy więcej. Proste i logiczne.
Rozpuszcza się w destylowanej żeby to co zawiera kranówka nie wpływało na skład nawozu, w destylce lepiej się rozpuszcza.
Dawkuje się strzykawką, a nie na krople (kropla kropli nierówna):
1ml w małych akwariach, jednorazówka do insuliny
2ml-5ml w średnich
5ml-10ml w większych
Strzykawka kosztuje coś 10-50gr w aptece.
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
0
A ja chciałem spytać gdzie kupiliście symfonie??
Wiem że na allegro można bez problemów ,ale jakoś nie bardzo ufam temu. Kupuje się proszek o nijakiej barwie w foliowych torebkach z tego co widziałem.
Czy jest jakiś bardziej renomowany sprzedawca tego nawozu??
8
Z tego co wiem to tylko na allegro to sprzedają ... jeżeli nikomu nie ufasz i rozpoznajesz to po wyglądzie proszku to kup nawóz w sklepie ... po co sobie życie utrudniać ??
0
peter10 napisał(a):Z tego co wiem to tylko na allegro to sprzedają ... jeżeli nikomu nie ufasz i rozpoznajesz to po wyglądzie proszku to kup nawóz w sklepie ... po co sobie życie utrudniać ?? 
A ze względu na cenę na przykład, jest chyba najtańszym nawozem teraz dostępnym i z tego co czytałem raczej zbiera pochlebne recenzje.
8
Sam używam tego nawozu ... jest tani i lepszy od niektórych sklepowych

decyzja należy do ciebie.
0
To może polecisz jakiegoś sprzedawce, kogoś od kogo kupowałeś.
Będę wdzięczny.