• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Korzeń, gałąź - Ale jak....?

Nie wiem co jest tą śliską powłoką ale na pewno tego nie powinno być.

Czyli nie ryzykować i nie wkładać go do wody?

Może zbiera się po prostu kurz na wodzie i powstaje takie coś. Jak co to wymień wodę i przykryj żeby nie leciały na nią żadne brudy i zobaczy czy pojawi się ten osad jeszcze raz.

Czy ten korzeń nadaje się do akwarium ?? ciekawy kształt ale nie jestem pewny czy nie zacznie pleśnieć ... http://www.allegro.pl/item1032059480_roz...orzen.html

Korzeń z aukcji wygląda na całkowicie martwy. Ciężko określić czy nie będzie pleśnieć, tym bardziej że zdjęcie jest dość małe. Popytaj sprzedawcę z jakiego drzewa pochodzi korzeń. Kształt na prawdę ciekawy, ale przy kupnie takiego nie do końca znanego korzenia zawszę jest ryzyko. Co prawda ja sam nie mam pewności z jakiego drzewa mam korzeń w akwa, ale moczył się miesiąc we wannie na działce i nic nie puszczał ani nie gnił. Jeśli nie spieszy ci się z wkładaniem go do akwarium, zrób podobnie. Postaw zbiornik testowy i będziesz pewniejszy. Pozdrawiam

Kształt jest bardzo fajny ... rzadko spotykany .... raczej się zdecyduje. Zrobię jak mówisz . Wrzucę do wiadra i zobaczymy . Dzięki.

Można zrobić z niego bardzo ciekawe drzewko Smile

Trzeba by go i tak porządnie oczyścić bo wydaje mi się że jeszcze na nim kora jest.
Z pewnością trzeba będzie spreparować jeszcze raz porządnie, bo widok tej kory sugeruje, że nie zajęto się nim odpowiednio.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Kesi , ja już go dopieszczę odpowiednio ... zerwę całą korę żeby go nie uszkodzić . Za tą cenę to w sklepie dostane u siebie patyk Smile proponujesz coś z nim jeszcze zrobić??

Przelecieć papierem ściernym, żeby wyrównać ewentualne drzazgi i końcówki korzeni.
Jakbyś połaził po lesie to takie korzenie ze zwalonych drzew wszędzie można spotkać. Zwłaszcza jak łazisz po puszczy/parku krajobrazowym. Mnie nieraz kusi pozbierać, ale mi się targać tego do domu nie chce :p A tu taki biznes na allegro na tym ludzie robią.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Skocz do: