• 6 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ekipa sprzątająca, ryby czyszczące akwarium

IMGBASe napisał(a):Po pierwsze ryb nie przekarmiam , akwarium jest odmulane z regularnymi podmianami wody a pisząc o ekipie sprzątającej miałem na myśli rybki przydenne takie które będą pasowały do malawi. Ale cóż widzę że na tym forum można dostać tylko kolejna burę a o rady to bardzo ciężko.

Nie jest to bura, a prawda (myślę, że dokładnie wytłumaczona) i prośba o nie powielania czegoś nie prawdziwego. Zadałeś konkretne pytanie o "ekipę sprzątającą", więc jednak coś trzeba posprzątać w przeciwnym razie nie rozumiem pytania zupełnie?

Jeżeli natomiast chodziło ci o ryby denne to nie wiem dlaczego nie zadałeś takiego właśnie pytania. Po za tym pomijając powyższe odpowiedziałem także na pytanie, którego nie zadałeś o S. njassae, który jest raczej nie do dostania.

Gdybyś wybrał Tanganikę miałbyś do wyboru sporo ryb dennych.

Witam.
Potrzebuje jakiejś ryby która będzie czyściła dno z resztek pokarmu i z całej reszty, myślałem o bocji ale te rybki żywią się ślimakami których nie chce się pozbyć.
Bardzo proszę o odpowiedzi. Z góry dziękuje.[/align]

Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ - Kejdi

Pojemność akwarium ? najpopularniejsze są kiryski , otoski , kosiarki , zbrojniki .

Poszukaj a znajdziesz.
Ryby przydenne.

Kiryski Smile A jaki litraż ma akwarium?

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

No akwarium ma 50L a co do zbrojników to mam 5 ale nie dają sobie rade z pokarmem który leży na dnie.

połączone!
Kejdi

Je trzeba oddać a na ich miejsce 5 kirysków panda/spiżowych/pstrych Smile

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

I wszystko w tym temacie Big Grin

(27.06.2010, 11:44)Lowca1q1 napisał(a):  No akwarium ma 50L a co do zbrojników to mam 5 ale nie dają sobie rade z pokarmem który leży na dnie.

połączone!
Kejdi

z twojej wypowiedzi wynika że obficie je karmisz...Big Grin

(27.06.2010, 11:44)Lowca1q1 napisał(a):  No akwarium ma 50L a co do zbrojników to mam 5 ale nie dają sobie rade z pokarmem który leży na dnie.

połączone!
Kejdi
To jak Ty karmisz? W życiu mi nie zalegał na dnie pokarm ... To prosba o bardzo poważne kłopoty i żadne rybki tego problemu nie rozwiążą. Karmi się wtakich ilościach zeby rybki zjadły pokarm w pół minuty. A jak sie nie zna umiaru to karmi się wodzieniem żywym- ten się nie psuje tylko nadmiary nadal sobie żyją w baniaku aż do ich zjedzenia.

Skocz do: