• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Moje pyski

susel napisał(a):Mam pytanko bo trochę już w pyskach siedzisz mianowicie moja samica auratusa kończy już chyba inkubować.Zobaczyłem (nie było to łatwe)że jak się ustawi pod światło to przez gardziel prześwitują małe czarne kropki i zachwilę znikają(lub ruszają)czy to już rybcie czy może co innego?Z góry thx za odp Wink

To z pewnością oczy maluszków...8)
Samica trzyma je jak najdłużej - a nawet potem wypuszcza przy dnie/w kryjówce na żer, a potem wracają do gęby. Po 3/4 tygodniach od tarła pewnie je wypuści. Obserwuj ale z rozwagą - nie stresuj jej - siatką czy latarką.
pozdrawiam.

Post ten wyraża opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Jeśli się z nimi nie zgadzasz - ustaw się w kolejce:)

Super dzięki WinkJej pierwsze tarło a jednak dotrzymała Big Grin

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

susel napisał(a):Super dzięki WinkJej pierwsze tarło a jednak dotrzymała Big Grin

-----------------------------------------------------------------------]

Wygrałem konkurs na zdjęcie miesiąca i zostało ono wydrukowane w "Magazynie Akwarium"...Hura!

Załączone pliki Miniatury

Post ten wyraża opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Jeśli się z nimi nie zgadzasz - ustaw się w kolejce:)

Gratulacje!Twoja zwycięska rybcia Smile

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

No... ładne rybcie Wink

Gratulacje Mikem Smile
Widać że to co robisz z tymi rybkami to coś więcej niż hobby , wielka pasja z wielkimi sukcesami Smile

Pozdrawiam i szacunek .

susel napisał(a):Gratulacje!Twoja zwycięska rybcia Smile

paula-g7 napisał(a):No... ładne rybcie Wink

Diabel napisał(a):Gratulacje Mikem Smile
Widać że to co robisz z tymi rybkami to coś więcej niż hobby , wielka pasja z wielkimi sukcesami Smile

Pozdrawiam i szacunek .

Wielkie dzięki...pyski są kochane - rosną i pięknieją a ja z obserwacji wiem już co i jak (podmiana, pokarm, temperatura, ph itd.) bez testów z czasem nauczyłem się czy te parametry są ok. Jeśli chodzi o fotografię - to jestem samoukiem a dobre zdjęcia zabierają duuużo czasu.

fusco i delfin...

Kilka pstryknięć nowym sprzętem...

Coz to za aparat? ja sie mecze z 3,2mpx...
Ryby wspaniale.

Skocz do: