• 20 Głosów - 4.3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

<<<<<<<< CO TO JEST ZA RYBA? >>>>>>>> Zidentyfikuj gatunek ryby w tym temacie.

tomqi napisał(a):czy ktoś wie co to za ryba? mam ich 6 trzy z różowym paskiem,2 z zielonym,1czarna ,1 fioletowa nie bardzo to widać na zdjęciu ale to wygląda jakby ktoś pomalował je fluorescencyjnym mazakiem

Parambassis ranga - Przeźroczka indyjska

Stadko masz zdecydowanie za małe. Jaki zbiornik i pozostała obsada? Wymagają specyficznych parametrów wody.

ethnix napisał(a):
tomqi napisał(a):czy ktoś wie co to za ryba? mam ich 6 trzy z różowym paskiem,2 z zielonym,1czarna ,1 fioletowa nie bardzo to widać na zdjęciu ale to wygląda jakby ktoś pomalował je fluorescencyjnym mazakiem

Parambassis ranga - Przeźroczka indyjska

Stadko masz zdecydowanie za małe. Jaki zbiornik i pozostała obsada? Wymagają specyficznych parametrów wody.

tylko tyle bylo w sklepie i sa tylko one w akwa 35l na kwarantanne potem ida do 80l jakie parametry wody wiesz cos wiecej o tych rybkach chodzi mi o twoje doświadczenie

Czy ktoś rozpoznaje ryby na fotkach jak poniżej:

www.akwafoto.pl/DSC_0050.jpg

www.akwafoto.pl/DSC_0066.jpg

www.akwafoto.pl/DSC_0096.jpg

Może to będzie jakąś wskazówką, że ryby były umieszczone w akwarium
wraz z innymi gatunkami preferującymi lekko posoloną wodę.

Pozdrawiam
Andrzej Zabawski

Co to jest?
Sprzedawca powiedzial, ze to kosiarka zlota, ale za zadne pierniczki nie znajdujemy takiej ryby!!

wsrod kosiarek:

Tak spedza najwiecej czasu:

Jest bardzo ruchliwy i wszedzie go pelno, w jednym miejscu wytrzymuje tylko chwile...

karoo-kp przezentowana przez Ciebie ryba to glonojad syjamski(albinos) lub jak kto woli "złoty" Tongue
Ma zupełnie inny temperament i zachowanie niż "kosiarki". Dorosłe mogą przejawiać silny terytorializm między sobą jak i innymi rybami.

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Hmm, dziekuje za odpowiedz Smile
Coz, poki co najbardziej trzymaja sie oba z kosiarkami, ale sa jeszcze malutkie...

witam!
co to za ryba?
proszę o pomoc!

na ogonie i pysku ma małą białą kropkę.
wiem, że foto słabej jakosci ale innego nie mogę zrobić.

pozostałę foto tu:
http://picasaweb.google.pl/patkarola/Ryb...5291458898

Młody(bardzo) Duch amazoński.

dzięki!
kurcze.. młoda i zdechła chyba.
wczoraj kupiłam. dziś już leży na dnie i przechyla się na boki...

kurczeeeeeeeee....

witam znalazłem takie zdjęcie neon blue jack dempsej czy może ktoś wie więcej na temat tej rybki bo ja nic nie znalazłem    

Tematy zostały połączone.
Kejdi

Skocz do: