Miałam dawno temu identycznego, Giętkoząb to jest napewno ale dokładna nazwa była jakaś inna z tego co pamiętam. Podejrzewam, że gdyby nie był w słoiku, ciężko było by go ująć aparatem- mój był nieuchwytny, wypływał tylko nocą. To dość płochliwa ryba.
Kto wie co to za rybka?Kupiłam ja jakies 2 lata temu w zoologicznym,była tylko jedna jedyna,malutka
Teraz bardzo urosła,najchetniej przebywa w miejscach zaciemnionych,ma ogromna płetwe grzbietowa,oraz długie "wąsy".Umaszczenie jest ciemne w białe charakterystyczne plamki.Nazwałam ja Pirat
Kto wie co to za rybka,przeszukałam juz wszystkie fora i nic,moze tu ktos mi pomoze?
Dla ułatwienia zdjecia Pirata
Tematy połączone
maja
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.02.2010, 20:19 {2} przez maja.)
Tak, jest to giętkoząb. ola007, jest takie coś jak opcja szukaj, lub nawet bez jej używania, z odrobiną chęci trafiłabyś na obszerny temat: http://www.akwaswiat.net/co-to-jest-za-r...17486.html
temat jest kilka tematów wyżej, od tego w którym pisałaś swojego 1 posta...
pozdrawiam
Pytanie do ekspertów troszkę głupi mam problem ale kupiłem rybkę taką żółtą i zapomniałem jej nazwy a człowiekiem jestem taki że lubię wiedzieć jaką rybki mam w akwarium. Zamieszczam kilka fotek tej rybki i z góry dziękuję za pomoc.
Tematy połączono.
maja
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.02.2010, 21:25 {2} przez maja.)
Arctic napisał(a):Pytanie do ekspertów troszkę głupi mam problem ale kupiłem rybkę taką żółtą i zapomniałem jej nazwy a człowiekiem jestem taki że lubię wiedzieć jaką rybki mam w akwarium. Zamieszczam kilka fotek tej rybki i z góry dziękuję za pomoc.
Żółtaczek indyjski.
Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.
Na początek pragnę się przywitać gdyż jestem nowym użytkownikiem tegoż forum A teraz proszę o pomoc przy zidentyfikowaniu moich sumików które mam już dobre dwa lata a dalej nie wiem co to za stwory Oba mają po ok. 10-12 cm. Dziękuję i pozdrawiam ;D