10
Do 32 stopni? A to nie za dużo? Ja jak miałam ospe to stosowałam Baktopur Direct, temp. do 30.
26
akinom.93---> nie wiesz jak się leczy ryby, więc przestań się udzielać. Bo tracę powoli cierpliwość.
W Kulorzęsek odpuszcza rybom dopiero temperaturze 31 stopni, w 30 nadal męczy ryby. Kulorzęska nie zabijemy tylko osłabimy. On jest non stop w akwarium i atakuje słabe ryby.
Jaką zieleń podałaś jakiego producenta?
Proponuję kąpiele w soli(kuchennej lub akwarystycznej) roztwór:
10 - 15 g /1L czas kąpieli ok. 20 min
Jaką masz obsadę???
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
0
Neony inessa, dwie bocje pręgowane, dwie ramirezy, został jeszcze piskorek. Zielen z Zooleku
26
A jaki litraż. Hmm dziwne, zoolek ma jedne z lepszych leków;/ widocznie masz bardzo słabe ryby, zrób kąpiele i nadal podawaj ten lek(pogódź się ze strata paru rybek)
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
0
50l.
Irytuje mnei to, że leczę, a nie ma zadnych ehefktow. Jest tylko gorzej.
Teraz wrzuciłam 3 neony do roztworu z solą. Będzie jakoś widać, ze im lepiej.
Wczoraj podmieniłam 1/3 wody, ryby chyba zaczeły się dusic od leku.'
Edit: nie wiem, czy to wina kąpieli, ale jedna neonka miała czerwone oko, wypadło jej i rzecz jasna zdechła. Teraz widzę druga lekko śnięta tez z czerwonym okiem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.02.2010, 16:14 {2} przez
Infanati.)
5
Ciekawe czemu się tak u Ciebie dzieje. Kiedyś kiedy miałam ospe, a nie straciłam nawet ani jednej rybki, a one wyzdrowiały w tydzień. Też stosowałam zoolek-zieleń i jest to wdłg mnie najlepszy preparat. Trzymam kciuki, żeby twoje rybki też wyzdrowiały

.
22
Witam. Miałem nadzieję , ze tu nigdy nie napisze... Jakis czas temu widziałem jak brzanki od czas u do czasu ocierały się o liście itd . nie brałem sobie tego bardzo do serca bo robiły to bardzo rzadko (w przeciągu tyg. widziałem ze 2 razy) Dziś zauważyłem że neonki też się tak zachowują

Kropek na ciele nie było

Czy użyć Ichtiosanu? Mam akurat w "apteczce"
26
Deep_--> Podnieś temperaturę co godzinę o stopień do 31, to powinno wystarczyć.
No i zwiększ moc filtra(dołóż jakiś dodatkowy nawet brzęczyk)
Infanati--> nie może być winą kąpieli;/ ja kąpałam tak jak miałam ospę;/ i nic im nie było

Jesteś pewny, że to ospa? Możesz podać objawy tej choroby?
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
10
bercia289 napisał(a):akinom.93---> nie wiesz jak się leczy ryby, więc przestań się udzielać. Bo tracę powoli cierpliwość.
W Kulorzęsek odpuszcza rybom dopiero temperaturze 31 stopni, w 30 nadal męczy ryby. Kulorzęska nie zabijemy tylko osłabimy. On jest non stop w akwarium i atakuje słabe ryby.
Jaką zieleń podałaś jakiego producenta?
Proponuję kąpiele w soli(kuchennej lub akwarystycznej) roztwór:
10 - 15 g /1L czas kąpieli ok. 20 min
Jaką masz obsadę???
Mogę nie wiedzieć, ale swoje wyleczyłam i nic nie zmieni tego faktu, nawet to, ze ktoś uważa inaczej.
22
bercia289 napisał(a):Deep_--> Podnieś temperaturę co godzinę o stopień do 31, to powinno wystarczyć.
No i zwiększ moc filtra(dołóż jakiś dodatkowy nawet brzęczyk)
Nie posiadam brzęczyka .Puszcze napowietrzanie z filtra. A na jaki czas mam mieć taką temp. ?