witam zdjęcie zapożyczyłam z pewnej strony ponieważ nie mogę uchwycić mojej rybki, proszę jaki to zbrojnik i czy to samiec czy samica? otóż moje pytania mają się ku temu iż ostatnio wykluły mi się malutkie zbrojniki i ten oto osobniki się nimi opiekuje... chciałabym wiedzieć czy to samiec czy samica dzięki z góry
Witam. Mam w akwa razborki. W stadku 7 szt (na razie) jak się okazało mam dwa gatunki (odmiany?).
Wszystkie rybki zostały sprzedane mi pod nazwą razbora klinowa.
Co wy o tym myslicie?
Jakie to razborki?
Przepraszam za jakość zdjęć, robione telefonem a rybki szybkie są ;]
Jestem tu żeby się czegoś nauczyć - nie innym na złość :)
jak na razie - 63l - ogólne / mały bałagan
zakasane rękawy i do roboty!
Piszę poprawnie po polsku ( o ile klawiatura się nie zawiesza :P)
Witam ponownie
Jak zwykle pytam się o nazwę rybki. Tym razem jest to tęczanka, prawdopodobnie samica. Może wie ktoś coś o tej rybce? Zdjęcia kiepskie, ale wiadomo jak robi się fotki naszych podopiecznych
Edit: Dowiedziałem się, że to Tęczanka Parkinsona, więc temat pewnie skończony
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.02.2010, 19:57 {2} przez Sylwek_Siwy.)
Ja też mam pytanie co do nazwy, kupiłam 2 pielęgniczki pod nazwa P. ramireza, jedna jest rzeczywiście ramireza, w sklepie byłam pewna, że ta druga też (własciciela nie było chyba stać na ciut mocniejsze żarówki), tyle ze młodsza. Ta "nieznana' wygląda tak samo, tylko ma wyrazniejszą poziomą pręgę z jakby zciemnieniem po środku, cimne prawie czarne oko i pomarańczowe plamki na płetwach. Jest mniejsza niz ramirezka ale takiej samej długości. Podczas transportu do domu była ciemna cała a teraz w nowym akwa ma tylko ciemną prege. Proszę pomózcie!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.02.2010, 18:23 {2} przez bettania.)