• 14 Głosów - 4.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 54l-63l - czytaj i pytaj w tym temacie w razie problemów

black mamba napisał(a):okey a gdyby był zbiornik 80(długość) x 45 (wysokość) x 35 (szerokość), czy w takim mogłyby przebywać również te danio, w większej ilości naturalnie Smile bo prawdę mówiąc zapaliłem się trochę na to akwarium i chcę trochę kasy w nie włożyć by ładnie wyglądało Wink

Tak w 126l dałoby radę Danio. Tylko że oczywiście również jedna ławica. Do tego haremik jakiejś większej rybki itp. Obsada ogólnie dużo ciekawsza i większy wybór. Jak możesz to celuj w jeszcze większy zbiornik ok 200l, wtedy można o jakichś Altumach pomyśleć lub Gurami.
Big Grin 

Siema.
Czy w 54l mogę mieć 1x bojownik syjamski samiec 3xgupik 1x glonojad syjamski albo otosek bo nie mogę poznać?
Coś jeszcze dokupić oddać?
Ponawaim!!

Niedawno zakupiłem akwarium 60x30x30 - 54l. Filtr Hailea - 7W, 380/h. Grzałka z termostatem Hailea - 50W. Oświetlenie - świetlówka 1x15W.

Chciałbym Was prosić o porady dotyczące doboru rybek. Podobają mi się gupiki, mieczyki, molinezje, czerwone danio, ogólnie nie za duże ładne rybki (chciałbym aby rybki nie były w jednakowych kolorach np. jak molinezje czarne, mieczyki pomarańczowe to polećcie mi jakieś np żółte). Polecacie glonojady (jeżeli tak to ile) czy otoski, a może kosiarki??
Proszę o podanie liczby rybek.
Pozdrawiam. Smile

Moje 54l : http://www.akwaswiat.net/-54-ogolne-t-14...#pid141108
Obsada:
- 11 neon inessa
- 4 gupiki + 2 małe
- 5 kirysków albinosów
- mieczyk
- 2 zbrojniki (2cm każdy)

Mieczyki i molinezje odpadają - za mały zbiornik, qrde danio chyba też- za bardzo ruchliwe ryby - przydał by się zbiornik około 100L

Glonojady do Twojego litrażu to chyba tylko otoski - min. 5sztuk bo to ryba stadna.

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

Tylko gupiki, otoski i bojki

zmień też świetlówke

Poczytałem na forum i czy może być coś takiego? :
- 10x Neon Inessa
- parka Pielęgniczek Ramireza
- 5 Otosków
Ile gupików lub mieczyków do tego bym mógł dołożyć?

Moje 54l : http://www.akwaswiat.net/-54-ogolne-t-14...#pid141108
Obsada:
- 11 neon inessa
- 4 gupiki + 2 małe
- 5 kirysków albinosów
- mieczyk
- 2 zbrojniki (2cm każdy)

Jak masz starego bojka to tak Smile mówie szczerze , bo mój jest stary , a jeszcze kilka miesięcy temu gupiki to podgryzał teraz mam 1 samca , a on leży na filtrze Big Grin . Glonojad nie daj fote to może będę wiedział . Proponuje :
- 1 Bojownik Syjamski lub 3x Gupik Pawieoczko ( jesli masz , a jest stary to tak mogą byc obydwa )
- 10x Razbora Klinowa
- 5x Otosek Przyujściowy

Nie bojek jest młody ale nie interesuje się gupikami Big Grin
Aha popatrze i powiem Big Grin
Aha wolał bym do tego jakieś większe rybki typu skalar albo coś podobnego.

Posty zostały połączone, nie piszemy posta pod postem, korzystaj proszę z opcji EDYTUJ - Kejdi

Skalar jest o wiele zaduży do takiego akwarium, bo dorasta do wysokości 15cm-20cm!
Z większych ryb do takiego akwa to:
gupiki
bojowniki
platki
prętniki
i oczywiście nie wszystko naraz.

Skocz do: