16.11.2009, 17:20
Dzisiaj pojeździłem trochę w poszukiwaniu świetlówki,rybek i jedzenia dla nich
i chcę wam przedstawić jak to wszystko wyglądało i ostrzec przed sprzedawcami w zoologicznych. Zwiedziłem parę sklepów chcąc kupić świetlówkę wspomagająca przyrost roślin (miałem Sera Daylight Briliant ale mi się spaliła jak robiłem swoją pokrywę) i w każdym sklepie sprzedawcy próbowali mi wcisnąć zwykłe, byle jakie świetlówki oczywiście w cenie takiej samej jak te renomowanych firm
Pytając natomiast w jednym sklepie o pokarm jaki by mi poleciła sprzedawczyni dla otosków usłyszałem że nie zna takiej ryby, mało tego zapytała drugiej sprzedawczyni i to samo odpowiedziała (i tu najlepsze
) otosek był w jednym z akwariów tylko pod nazwą "glonojad". Chciałem się także rozeznać co do samiczek bojownika i wszędzie mi powiedzieli że ciężko jest znaleźć samiczki a zwłaszcza syjamskie, że jak już są to tylko "polskie". Ponoć się różnią wyglądem. Czy to prawda ?
Ostrzegam więc przed ufaniem sprzedawcom, bo tak naprawdę to nic nie wiedzą o tym co mają w sklepie. Interesuje ich tylko i wyłącznie żeby sprzedać jak najwięcej towaru.
i chcę wam przedstawić jak to wszystko wyglądało i ostrzec przed sprzedawcami w zoologicznych. Zwiedziłem parę sklepów chcąc kupić świetlówkę wspomagająca przyrost roślin (miałem Sera Daylight Briliant ale mi się spaliła jak robiłem swoją pokrywę) i w każdym sklepie sprzedawcy próbowali mi wcisnąć zwykłe, byle jakie świetlówki oczywiście w cenie takiej samej jak te renomowanych firm
Pytając natomiast w jednym sklepie o pokarm jaki by mi poleciła sprzedawczyni dla otosków usłyszałem że nie zna takiej ryby, mało tego zapytała drugiej sprzedawczyni i to samo odpowiedziała (i tu najlepsze
) otosek był w jednym z akwariów tylko pod nazwą "glonojad". Chciałem się także rozeznać co do samiczek bojownika i wszędzie mi powiedzieli że ciężko jest znaleźć samiczki a zwłaszcza syjamskie, że jak już są to tylko "polskie". Ponoć się różnią wyglądem. Czy to prawda ?Ostrzegam więc przed ufaniem sprzedawcom, bo tak naprawdę to nic nie wiedzą o tym co mają w sklepie. Interesuje ich tylko i wyłącznie żeby sprzedać jak najwięcej towaru.
?Honor służby jest jak sztandar, z którym żołnierz rozstaje się wraz z życiem?.
Józef Piłsudski
natleniacz-Hanza HP-100

naprawdę trafić na sprzedawce w takim sklepie jest ciężko który poleci ci jak najlepiej a nie jak najdrożej