0
to w takim razie które wg. Was lepsze ?
Ramireza czy Kakadu ?
Co do tych neonek, dzięki na pewno skorzystam z rady, ale czy 10 to nie za dużo na 54l ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.08.2009, 14:51 {2} przez
Wojtekk.)
6
1.Lepsze?Mi bardziej podoba się ubarwienie ramirezy.
2.Nie, w sam raz.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
0
Co do tych neonek, dzięki na pewno skorzystam z rady, ale czy 10 to nie za dużo na 54l ?
mógłbyś nawet dodać jeszcze z pięc, bo neon to mała rybka , która lubi pływać w większym stadku.Co do pilęgniczek polecałbym ramirezy.
0
OK, dzisiaj byłem w sklepie.
Kupiłem
5x Kiryski
8x Neon Inessa
powiedziano mi, że kakadu będą w środe, mam zamiar kupić 1+2.
Dostalem dzisiaj narybek Gupika, ok 20szt. Początkowo myślałem, że dam go Kakadu na obiad, ale skoro ich nie mam, to czy neony sie nim zajmą ?
i jaka jest odpowiednia temperatura dla tych wszystkich ryb ?
37
Neonki raczej nie wytępią Ci tego narybku.Pielęgniczki się nimi zajmą.Tylko ważne jak duże są te rybki(narybek).Tylko czasem nie zostawiaj ich na stałe bo będą później tylko same problemy..........
Kiryski i Inessa lubią chłodniejszą wodę kakadu też jest w miarę tolerancyjna.Myślę że nie ma co wydziwiać tylko utrzymać stałą temperaturę 25'C.
22
Miałem krótko młode gupiki i kakadu w jednym akwa nic z młodzieży się nie uchowało .Kakadu to dobry kiler na młode gupole
Na takie akwa to kup 1+2 trzy to moim zdaniem zbyt dużo Między czasie przygotuj im kryjówki z kokosów bardzo się im przydadzą .Kryjówek powinno być więcej niż samic i porozstawiaj je po akwa tak żeby samiczki utworzyły swoje rewiry których będą potem pilnować .
Młode ampularie do oddania !!!
0
Witam.
Mam pytanie.
Rybki z mojego akwa są "odratowane" tzn wziąłem je z malutkiego 15l akwa mojego brata. Bo on się nimi w ogóle nie zajmował. Ot typ człowieka "kupić i zostawić" no ale nie o to chodzi.
Jak pisałem W moim akwa 60x30x30 jest:
6 Danio pręgowanych
2 Mieczyki hellera (kotna samica)
1 Kiryśnik
1 Zbrojnik niebieski
1 ślimak... prawdę mówiąc nie wiem nawet jaki bo te wszystkie ryby kupił mój brat.
Z tego co ja już zdążyłem się dowiedzieć to mieczyki muszę oddać bo akwa będzie za małe... podobnie z kiryśnikiem. Zbrojnika oddawać nie chcę bo narazie jest BARDZO malutki a zanim podrośnie to napewno będę mieć większe akwarium (myślę że dorobię się conajmniej 100l)
I tu pytanie. Jak myślicie na co podmienić Mieczyki i Kiryska ? co będzie pasowało do Danio ?
Nie chcę męczyć rybek więc staram się stworzyć im jak najlepsze warunki. Dlatego nie chce typowej "zupy" w akwarium. Hm w akwa mam jeszcze kilka roślinek - moczarkę i Limnofile bezszypułkową. Niedługo będę wymieniał żwirek (jest biały a chcę ciemny) i zlikwiduje muszelki (podobno zatwardzają wodę - czy to prawda ?)
Tyle pytań.
Z góry dzięki za pomoc
4
a kiedy musisz to akwarium kupić ?? bo pomimo tego ze ten kirysnik jest malutki nie będzie miał warunków do wzrostu i będzie karłowaty
a do danio może dokupić jeszcze kilka danio
[url=http://www.fastandfuriousfig.com/?u=414431][/url] zapraszam do ścigania się :D
0
Dlatego chcę go oddać... Dopiero co kupiłem to 54l. i nie mam kasy narazie na większe. Nie jestem w stanie mu zapewnić warunków dobrych po prostu. Mieczyki też chce oddać więc zostaną mi tylko danio i zbrojnik (to o zbrojniku pisałem że jest malutki - kiryśnik już jest spory niestety) a zbrojnik narazie jest mniejszy od niektórych danio
4
a sory pomyłka

chodziło o zbrojnika
[url=http://www.fastandfuriousfig.com/?u=414431][/url] zapraszam do ścigania się :D