25
No to ja... Specjalistką nie jestem ale się wypowiem, oglądam tu każdy zbiornik, który trafia do galerii, choć rzadko komentuje. Ten mi się nie podoba. Chciałaś opinie.. Żwir jak dla mnie za duży i za jasny jak na to akwa, jasny to mi się tylko piasek podoba. No i usyp tył sporo wyżej jak przód. Rośliny w jakimś bałaganie porozrzucane, jak na mój gust. Kokos bym czymś obsadziła i dała z trzeciego planu na drugi. Tą czerwoną roślinę na tył, za to wakrotke bardziej na przód lub bok. Tło jest paskudne. Czarne by się przydało, mi się takie podobają. Co z tymi korzeniami? Jest jeden długi czy kilka małych? Może jakoś inaczej je. Obsada jest dopełnieniem akwarium a Twoja nie dopełnia go tylko przepełnia bo się nie nadaje (częściowo oczywiście) To było moje zdanie i moja opinia.
160L Dickfeldi+Multifasciatus
Mała Tanga
100L
Barwnik+KapLopez
60L Babaulti+Gertrudae
20
No i są ludzie z jajami(nie mówię o kobietach) w tym kraju. O takie opinie mi chodziło. Powiem szczerze, że ten żwirek to mi się tez nie widzi, ale mój tata wybierał więc... Mam zamiar kupić piasek, bo uważam że to najładniejsze podłoże do zbiorniczków. Z tłem też coś zrobie. Dzieki za porady i sugestję postaram się zrobić tak żeby było ładnie i żeby każdemu się podobało. Jak trochę przerobię akwa to doczepie foty do tego tematu i zobaczymy, może będzie ładniej.
Tak właściwie to mój tata wybierał i kupywał ten żwirek, mnie przy tym nie było.
(27.02.2012, 18:24)master195 napisał(a): ...ale mowic co nie bende bo moge dostać po glowie jak przedmowcy
No to się lepiej pilnuj hahaha
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.02.2012, 09:59 {2} przez
patryjo115.)
4
Mi się nie podoba. Jak już ktoś wyżej pisał rozsadź rośliny planowo. Daj więcej mchu. Jak chcesz mieć fajne tło, bo tamto jest do dupy, to zrób żywe tło. Czyli obsadź siatkę ogrodową mchem. Żwirek zmień na taki mniejszej gradacji, najlepiej czarny. Krewetki czują się bardziej nieswojo na jasnym tle, więc radzę Ci jakiś bardzo drobnej gradacji ciemny żwirek, albo jakąś Adę Amazonie, ona też jest ciemna. Daj więcej korzeni i jeszcze jedną świetlówkę. Jak dasz więcej światła, to daj nawożenie (Co2). Wystarczy zrobić przecier z drożdży i czegoś tam jeszcze, jak chcesz to mogę Ci powiedzieć jak zrobić nawożenie, kosztem 8zł, albo nawet mniej.
20
Dzieki za pomoc. Muszę jechać chyba na zakupy hhaha.