• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[45l ogólne+krewetki]od patryjo115

Mam wam do pokazania moje akwariumBig Grin. Przejdzmy do konkretów;
Wymiary:50x40x40(długosć x szerokosć x wysokość)
Fauna:
1+1 gupik(parka)
5x miedzik
4x kardynałek chiński
1x kiryśnik
1x kosiarka
6x neonek inessa
1x ampularia
1x zbojnik niebieski(mały-4cm)
4x krewetka RC
Flora:
3x alternantera czerwona
1x warkotka
phoenix moss
13xsadzonki lilepolis brazylijski(mały, bo przycinam)
1x nurzaniec spiralny
Sprzęt:
Świetlówka- niebieska: aqua gloo 14W
Filtr wewnętrzny-aquael: fan mini plus
Grzałka z termoregulatorem-weipro:automatic aqarium hearter
No i czas na zdjatka:

PS: Dalbym zdjęcia krewetek, ale tak się schowały, że nie dało się im zrobic cdjęcia, więc dam pózniej

No wreszcie znalazlem delikwenta(krewetke), sorki za jakość zdjęcia.

Załączone pliki Miniatury

coś chyba namieszałeś z tymi wymiarami 50x40x40 to 80l ?

Co do obsady się nie wypowiem ale zaraz znajdą się lepsi specjaliści co ją skrytykują.
Wg mnie neony trzyma się w większym stadzie a przy 45l 3 stada to przesada.

Krewetek ciut mało dokup jeszcze 6szt najlepiej sakurki a jak nie masz kasy to kup potomstwo sakur są takie na allegro po 2-3 zł, nie są to sakury bo te są od 8 zł i wyżej ale też ładnie sie prezentują. RC szybko się rozmnażają, jak gupiki i neony nie wybija maluszków to za 2-3 miesiące będzie czerwono Smile

14w to mało nawet na 45l chyba że to Low Tech

Nie chce mi sie rozpisywac bo dopiero co wstalem ale powiem tyle ze ten zbiornik potrzebuje normalnego aranżu i odpowiedniej obsady co do pojemnosci zbiornikaSmile

No naprawde wielkie dzięki za jakrze cudowne komentarze- od siedmiu boleści jednak. Ten dział tyczy się akwarium, a nie czepiacie się obsady. Co do krewetek to dokupie. Czy jest ktoś na tym forum, kto patrzy na akwarium, a nie na obsadę? Ten dział nazywa się "galeria", a to że podaję się obsadę to taki jest regulamin. Oceńcie mojego akwarium, a nie ile mam rybek
(27.02.2012, 14:23)barus9 napisał(a):  coś chyba namieszałeś z tymi wymiarami 50x40x40 to 80l ?

Co do obsady się nie wypowiem ale zaraz znajdą się lepsi specjaliści co ją skrytykują.
Wg mnie neony trzyma się w większym stadzie a przy 45l 3 stada to przesada.

Krewetek ciut mało dokup jeszcze 6szt najlepiej sakurki a jak nie masz kasy to kup potomstwo sakur są takie na allegro po 2-3 zł, nie są to sakury bo te są od 8 zł i wyżej ale też ładnie sie prezentują. RC szybko się rozmnażają, jak gupiki i neony nie wybija maluszków to za 2-3 miesiące będzie czerwono Smile

14w to mało nawet na 45l chyba że to Low Tech

Low Tech polega na wysypaniu podłoża ziemia ogrodową. Moje to nie low tech, widzisz tam gdzieś ziemię ogrodową?
Aranż to moja robota i tak mi się podoba. Tak to bym sobie załatwił architekta wnętrz hihihi:p

Ziemie przykrywa się warstwą żwiru dlatego jej nie widać Smile

Nie denerwuj się każdy może pisać co uważa ale ty wyciągnij z tego wnioski.

chciałam cos dorzucić od siebie ale jak przeczytałam "Aranż to moja robota i tak mi się podoba. Tak to bym sobie załatwił architekta wnętrz hihihi " to po co wogole prosisz o jakies opinie?
Jak ci ludzie radzą całościowo czyli od obsady począwszy to źle - o roślinkach to źle tylko chcesz o zbiorniku - a jak piszą o zbiorniku to piszesz że tak Ci się podoba ...

jestem z Krakowa- to widać, słychać i czuć;)

(27.02.2012, 16:32)anna_joz napisał(a):  chciałam cos dorzucić od siebie ale jak przeczytałam "Aranż to moja robota i tak mi się podoba. Tak to bym sobie załatwił architekta wnętrz hihihi " to po co wogole prosisz o jakies opinie?
Jak ci ludzie radzą całościowo czyli od obsady począwszy to źle - o roślinkach to źle tylko chcesz o zbiorniku - a jak piszą o zbiorniku to piszesz że tak Ci się podoba ...

Zle to wszystko rozumiesz. Proszę opinię, bo chcę wiedzieć czy ta moja robota się opłaciła i czy to co ja zaaranżowałem podoba się też innym. O roślinkach nie było mowy, więc nie wiem skąd to wyczasłaś. Wiem, że moja obsada to zupa rybna w małej misce, ale zrozumcie-nie pozbędę się rybek, bo ktoś tak chcę. Jeżeli to co napisałem w poprzednich postach kogoś uraziło to z góry przepraszam nie chciałem nikogo urazić, ale chcę wiedzieć czy moje akwarium podoba się tez innym czy nie.

To ja oceniam, że mi się nie podoba!
1. Żwirek jest dość gruby co optycznie pomniejsza zbiornik
2. sprzęt nie jest w ogóle zasłonięty

PS,
Akwarium to wg mnie całość, sprzęt, oswietlenie, obsada, roslinność podłoże, itd. i to należałoby oceniać

Zapraszam na nasze forum!
[url=http://www.akwa-forum.com.pl][/url]

(27.02.2012, 17:24)patryjo115 napisał(a):  
(27.02.2012, 16:32)anna_joz napisał(a):  chciałam cos dorzucić od siebie ale jak przeczytałam "Aranż to moja robota i tak mi się podoba. Tak to bym sobie załatwił architekta wnętrz hihihi " to po co wogole prosisz o jakies opinie?

Zle to wszystko rozumiesz. Proszę opinię, bo chcę wiedzieć czy ta moja robota się opłaciła i czy to co ja zaaranżowałem podoba się też innym. O roślinkach nie było mowy, więc nie wiem skąd to wyczasłaś. Wiem, że moja obsada to zupa rybna w małej misce, ale zrozumcie-nie pozbędę się rybek, bo ktoś tak chcę. Jeżeli to co napisałem w poprzednich postach kogoś uraziło to z góry przepraszam nie chciałem nikogo urazić, ale chcę wiedzieć czy moje akwarium podoba się tez innym czy nie.
nie ktos tak chce tylko takie są potrzeby tych ryb a ty jako akwarysta powinieneś je spelniać najlepiej jak tylko to możliwe ale chcesz oceny to akwarium ogolnie nie brzydkie jest dużo do poprawy ale mowic co nie bende bo moge dostać po glowie jak przedmowcy

Skocz do: