29
Jak już będziesz startował z baniakiem, monado najlepiej wsyp do jakiejś miski i potraktuj wodą

2-3 razy wymieszaj a sobaczysz ile ta syfu. Po takim zabiegu pozbędziesz się sporego zapylenia i brudu na samym początku.
1
(23.12.2011, 10:53)greg3or napisał(a): Jak już będziesz startował z baniakiem, monado najlepiej wsyp do jakiejś miski i potraktuj wodą
2-3 razy wymieszaj a sobaczysz ile ta syfu. Po takim zabiegu pozbędziesz się sporego zapylenia i brudu na samym początku.
Tak właśnie zamierzam

Nawet na worku napisali coś o płukaniu. Po nasiąknięciu ma jeszcze ładniejszy kolor, bardziej brązowy
0
Zastanów się lepiej czy aby napewno interesuje Cie akwarium Hi-Tech - wymaga ono sporo więcej pracy i uwagi, a także sprzętu i o wiele trudniej je prowadzić niż akwarium o mniejszym oświetleniu. Generalnie światło to jest kwestia Twojego wyboru - ważne by oświetlało zbiornik równomiernie i mieściło się w wybranej przez Ciebie strategii (0.3~0.5W/L Low tech, i nie więcej niż 1W/L Hi-tech)
48
[/quote]
Nie wiem czy masz to podłoże u siebie, ja się z Twoją wypowiedzią kompletnie nie mogę zgodzić

Mam u siebie monado, odmulam i jakoś nic po odmulaniu nie fruwa, nic a nic spokojnie można przy tym podłożu odmulać i basta !.
[/quote]
gdybym nie miał nie pisał bym

podłoże bardzo lekkie niestety i w moim przypadku odmulanie odpada.
1
(04.01.2012, 00:12)Newbie napisał(a): Zastanów się lepiej czy aby napewno interesuje Cie akwarium Hi-Tech - wymaga ono sporo więcej pracy i uwagi, a także sprzętu i o wiele trudniej je prowadzić niż akwarium o mniejszym oświetleniu. Generalnie światło to jest kwestia Twojego wyboru - ważne by oświetlało zbiornik równomiernie i mieściło się w wybranej przez Ciebie strategii (0.3~0.5W/L Low tech, i nie więcej niż 1W/L Hi-tech)
Póki co jest 0,46w/l (35w 10000k) i na tym pozostanę. Może potem... Zbiorniczek zalany, dojrzewa sobie

Dzięki wszystkim za pomoc.