• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nowy baniak, brak pomysłów

Jak już będziesz startował z baniakiem, monado najlepiej wsyp do jakiejś miski i potraktuj wodą Smile 2-3 razy wymieszaj a sobaczysz ile ta syfu. Po takim zabiegu pozbędziesz się sporego zapylenia i brudu na samym początku.

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

(23.12.2011, 10:53)greg3or napisał(a):  Jak już będziesz startował z baniakiem, monado najlepiej wsyp do jakiejś miski i potraktuj wodą Smile 2-3 razy wymieszaj a sobaczysz ile ta syfu. Po takim zabiegu pozbędziesz się sporego zapylenia i brudu na samym początku.
Tak właśnie zamierzam Wink Nawet na worku napisali coś o płukaniu. Po nasiąknięciu ma jeszcze ładniejszy kolor, bardziej brązowy Smile

Zastanów się lepiej czy aby napewno interesuje Cie akwarium Hi-Tech - wymaga ono sporo więcej pracy i uwagi, a także sprzętu i o wiele trudniej je prowadzić niż akwarium o mniejszym oświetleniu. Generalnie światło to jest kwestia Twojego wyboru - ważne by oświetlało zbiornik równomiernie i mieściło się w wybranej przez Ciebie strategii (0.3~0.5W/L Low tech, i nie więcej niż 1W/L Hi-tech)

[/quote]

Nie wiem czy masz to podłoże u siebie, ja się z Twoją wypowiedzią kompletnie nie mogę zgodzić Tongue Mam u siebie monado, odmulam i jakoś nic po odmulaniu nie fruwa, nic a nic spokojnie można przy tym podłożu odmulać i basta !.
[/quote]

gdybym nie miał nie pisał bymSmile podłoże bardzo lekkie niestety i w moim przypadku odmulanie odpada.

(04.01.2012, 00:12)Newbie napisał(a):  Zastanów się lepiej czy aby napewno interesuje Cie akwarium Hi-Tech - wymaga ono sporo więcej pracy i uwagi, a także sprzętu i o wiele trudniej je prowadzić niż akwarium o mniejszym oświetleniu. Generalnie światło to jest kwestia Twojego wyboru - ważne by oświetlało zbiornik równomiernie i mieściło się w wybranej przez Ciebie strategii (0.3~0.5W/L Low tech, i nie więcej niż 1W/L Hi-tech)

Póki co jest 0,46w/l (35w 10000k) i na tym pozostanę. Może potem... Zbiorniczek zalany, dojrzewa sobie Smile
Dzięki wszystkim za pomoc.

Skocz do: