13.01.2012, 19:27
Witam
Niecałe 3 tygodnie temu ruszyło u mnie krewetkarium, które do tej pory czeka na... krewetki. Przymierzam się wiec do kupna krewetek. Zauważyłam, że chyba u większości hodowców rozród krewetek nie jest w najmniejszym stopniu kontrolowany
Nikt nie wie po jakich rodzicach są, czy nie ma kojarzenia wsobnego itp. Czy nie ma w związku z tym jakiś problemów z krewetkami? Jak się kupi z jednego akwarium np 10 szt to moim skromnym zdaniem one wszystkie już w jakimś stopniu są spokrewnione. Potem jak się jeszcze będzie to rozmnażać to nie powychodzą dziwolągi?
Rzecz w tym, że zastanawiam się czy nie kupić kilku krewetek z różnych miejsc... a może przesadzam ?
Pozdrawiam
Niecałe 3 tygodnie temu ruszyło u mnie krewetkarium, które do tej pory czeka na... krewetki. Przymierzam się wiec do kupna krewetek. Zauważyłam, że chyba u większości hodowców rozród krewetek nie jest w najmniejszym stopniu kontrolowany
Nikt nie wie po jakich rodzicach są, czy nie ma kojarzenia wsobnego itp. Czy nie ma w związku z tym jakiś problemów z krewetkami? Jak się kupi z jednego akwarium np 10 szt to moim skromnym zdaniem one wszystkie już w jakimś stopniu są spokrewnione. Potem jak się jeszcze będzie to rozmnażać to nie powychodzą dziwolągi? Rzecz w tym, że zastanawiam się czy nie kupić kilku krewetek z różnych miejsc... a może przesadzam ?
Pozdrawiam