01.04.2012, 18:28
leci czas a mi przybywa glonów :/ macie fotke tego co obrosło 2/3 mojej moczarki :/ i to czym wyżej tym bardziej obrasta i chyba to okrzemki... nie wiem czemu otoski nawet się tym nie interesują...
Rośliny w ogóle jakoś marnieją, wprawdzie rosną ale to nie to...
parametry wody to:
NO3 10
NO2 0
GH 13-14
KH 6
PH 6,9-7
co tydzień podmiana wody ok. 25-30%
Daje tylko Potas
Świecę od 7-8 dni od 17 do 23 więc 6h, w dzień akwarium jest zasłonięte od światła słonecznego...
mam okrzemki, zielenice nitkowate i nie wiem co jeszcze... nitki się tworzą ale to lekko mogą tylko te okrzemki mnie denerwują i psują mi roślinki
z pozytywnych info to to że akwarium ogólnie fajnie wygląda, neonki są zadowolone a krewecie sie rozmnażają
już widziałem, małe (mają ok 2-3mm i są tak malutkie że najłatwiej je zobaczyć w nocy jak się poświeci mała latareczką - choć szybko uciekają
)
Rośliny w ogóle jakoś marnieją, wprawdzie rosną ale to nie to...
parametry wody to:
NO3 10
NO2 0
GH 13-14
KH 6
PH 6,9-7
co tydzień podmiana wody ok. 25-30%
Daje tylko Potas
Świecę od 7-8 dni od 17 do 23 więc 6h, w dzień akwarium jest zasłonięte od światła słonecznego...
mam okrzemki, zielenice nitkowate i nie wiem co jeszcze... nitki się tworzą ale to lekko mogą tylko te okrzemki mnie denerwują i psują mi roślinki
z pozytywnych info to to że akwarium ogólnie fajnie wygląda, neonki są zadowolone a krewecie sie rozmnażają
już widziałem, małe (mają ok 2-3mm i są tak malutkie że najłatwiej je zobaczyć w nocy jak się poświeci mała latareczką - choć szybko uciekają
)