RE: bojownik nie chce jeść -
apri cort - 31.10.2009
Ty lepiej się zajmij wymianą akwa na większe, masz to w planie, czy będziesz się dalej upierać i męczyć dziewczyny w szklance?
RE: bojownik nie chce jeść -
ethnix - 31.10.2009
Przeglądałem poprzednie tematy koleżanki, była już mowa 100 razy poczynając od kul, a kończąc na kilku litrowych zbiorniczkach. Do tego obecna szklanka nie ma nawet żadnej filtracji. Nie wiem ile razy można ci mówić, że tego typu "słoiki" nie nadają się od trzymania żadnych ryb. Jak widzę rady wszystkich są jak "kulą w płot".
Wszyscy tracą czas chcą ci pomóc i mówiąc co zrobić, a ty dalej swoje.
RE: karmienie bojowników -
GOLDFISH - 19.11.2009
bojownika spróbój karmić goldfish color mój bojownik zawsze to wrąbie
OKO50 - 19.11.2009
Moje bojki żrą wszystko, choć wolą płatki TETRY od TROPICALA.
W tej chwili mam odstawionego do osobnego akwa samca na kurację i zacząłem podawać mu tylko żywy pokarm i od tej pory przestał ruszać płatki

pewnie po przegłodzeniu zacznie znów jeść. Ryba to też żywy organizm więc nie da się sam zagłodzić. Ryby potrafią b.długo wytrzymać bez jedzenia a jak będzie trzeba to i rośliny będą podgryzać.
matios - 21.11.2009
Witam.
Mam pytanie czy mogę karmić bojownika pokarmem:Tetra Min??
michal111 - 24.11.2009
wiesz co mozesz go karmic pokarmem dla bojownikow TROPICAL betta ( z suszonymi larwami ochtki i platkami).
ja tez daje robaczki akurat przeźroczyste takie dlugie i o malo co sie nie pozabijaja o nie.
Glonojadem sie nie martw on i tak swoje zje

Ale bojowniki lubia "mięsne pokarmy raczej" wiec moze czegos mu brakuje z witamin albo pokarmu i wcina roslinny pokarm.
Moim zdaniem kup spirulinę 33 procent z Tropicala (male opakowanie w woreczku fol. zielonym ).
Daj im to i glonojad bedzie w niebie :] a bojownik tez zje sobie spirulina ktore tez jest odżywcza i ma duzo witamin i innych takich rzeczy.
Jak sie nie poprawi to pisz jeszcze!!!!
lolo975 - 12.12.2009
ja mam bojowniki (samca i 2 samice) w 25l i karmie je mrożonymi ochotkami i dafniami i chętnie wszystko jedzą
ooze - 25.01.2010
lolo975 napisał(a):ja mam bojowniki (samca i 2 samice) w 25l i karmie je mrożonymi ochotkami i dafniami i chętnie wszystko jedzą
Lepiej zainwestuj w przynajmniej 45l, bo 25l na haremik bojownika jest o wiele za małe!
matyks - 25.01.2010
ooze napisał(a):lolo975 napisał(a):ja mam bojowniki (samca i 2 samice) w 25l i karmie je mrożonymi ochotkami i dafniami i chętnie wszystko jedzą
Lepiej zainwestuj w przynajmniej 45l, bo 25l na haremik bojownika jest o wiele za małe!
Dobrze jest - jak nie ma innych ryb w akwa.
nataliaa - 25.01.2010
też sądze że jest dobrze, w 45 to mółby trzymać spokojnie samca+3 samice.