jedzenie domowe dla bojownika -
Aaska15 - 28.01.2006
Jeżeli chodzi ci o "czerwone robaki" to zapewne o ochotke... ja kupiłam w zoologu poprosiłam o ochotke ale na paragonie był Wodzeń.... Nie znam się moze to 2 nazwa :?: Bojek chtnie też je mrozoną ochotke
diiyin - 29.01.2006
Ochotka to te czerwone robaki, wodzień to te biały. Cenowo nie ma między nimi różnicy (przynajmniej w moim sklepie). Ochotka odrazu po podaniu spada na dno (chyba, że ma sie specjalny karmnik dla rybek- takie jakby siteczko z dziórkami) wodzień natomiast pływa w całej toni. Ja zdecydowanie wole dawać moim rybką wodzień, ze względu min na to, że jak juz spadnie na dno to nie wkopuje sie pomiędzy żwir tak jak te wredne czerwone robale.
bojownik nie chce jeść -
2p2s - 28.05.2006
od pół roku mam bojownika. do tej pory dawałem mu do jedzenia suszone larwy komarów. niestety pewnego dnia przestał jeść. trwa to już cztery dni. kompletnie nie wiem co mam robić. może mi ktoś pomóc??
bojownik nie chce jeść -
Kesi - 30.05.2006
jak mogłaś dawać mu jedynie suszone robaki, to tak jakbyć całe życie jadł suchy chleb :? Wysuszone nie mają zbyt wielu wartości odżywczych, sa to tylko pokarmy balastowe.
Zmień mu natychmiast diete i dolej do wody witamin !
Podawaj pokarmy płatkowane dla bojowników np BETTA, mrożonki jak; wodzień, ochotke, artemie,kryla, krewetki... ( oczywiście naprzemiennie) lub kup gotowy miks robaków mrożonych np Quintet II lub pokram uniwersalny = przykłady pokarmów mrożonych ;
http://elem.internetdsl.pl/akk/t_opinie_katrinex.html
bojownik nie chce jeść -
2p2s - 30.06.2006
już wszystko jasne. on nie był chory tylko stary. poszedłem do dobrego zoologicznego w moim mieście i powiedzieli mi ze wszystkie te objawy to oznaka starości
nirvanka - 25.08.2006
http://klub.chip.pl/akwaria/akk/s_kk.html już któryś raz z kolei , przepisy...dla ryek mniam
karmienie bojowników -
marta20_08 - 13.09.2008
Witam! Piszę by poradzić się w sprawie karmienia bojownika. Mam takiego w kuli. Karmię go suszonymi larwami komarów...chyba to lubi. Nie jest już mały,mam go jakiś czas. Ostatnio jednak czytałam o tym,że urozmaicanie pokarmów jest dobre. Także to proponujecie? Czym ewentualnie urozmaicić menu bojownika?
Znalazłam np. coś takiego :
SERA Flake Menu
Nadawałoby się?
RE: karmienie ryb ozdobnych -
kamil1991.05 - 13.09.2008
Lepiej skasuj to że masz go w kuli bo zaraz bedzie awantura że ryb się w kuli nie trzyma a to jedzenie co znalazłaś to dobre powinno być dla bojka.
olaa - 13.09.2008
No właśnie - kula nie jest dobrym mieszkaniem dla bojownika. Radzę kupić mu akwarium minimum 20l, albo 40l z dwiema samicam, by mu nudno nie było.
Pokarmy są różne - polecam TetraBetta dla bojowników. Może być też Tetra Rubin, Tetra PRO colour, witaminowy Tropical Ovo-Vit. Dużo jest pokarmów.
marta20_08 - 14.09.2008
Od dawna bardzo lubię ryby akwariowe,wszelkie...jednak tak jak mówię,aktualnie nie mogę sobie pozwolić na nic więcej niż kula. To troszkę jakby traktowanie żywego stworzenia wyłącznie jako ozdoby,ale cóż...pomyślę może nad jakimś możliwie najlepszym rozwiązaniem dla mojego Franciszka
Dziękuję bardzo za propozycje i odpowiedzi