RE: 126l By Satyr -
Satyr88 - 23.04.2011
mam sentyment do neonek

tęczanki jakoś za duże. Rozbory galaxy planuje ale w przyszłości w krewetkerium

dzięki za miłe słowa

co do ceny to dużo nie kosztowało bo niemam jakiegoś ekstra sprzętu, w planach mam butle 1,5 kg co2 z komputerem

ale na razie brak kasy;/
mcda-p - 24.04.2011
Miałam na mysli raczej te drobniutkie tęczanki typu t. werneri, furycaty. Neony nie pasują mi jakoś do roślinnych, wydaje m i się że ich miejsce jest w BW, poza tym są tak obrzydliwie popularne
Puma007 - 24.04.2011
Może innesa i czerwone tak, ale neonki czarne już nie - a tutaj by pasowały
Dokupiłbym coś jeszcze takiego hmmm... większego?
Satyr88 - 24.04.2011
o jakich większych mowa? większe rybki pomniejszą optycznie akwarium

jak kakadu mi podrosną to się zastanowię czy zostaną czy nie

nie zgodzę się że neonki nie pasują do roślinnego;p a to że są obrzydliwie popularne to święta prawda

w akwarium roślinnym(mam nadzieje że kiedyś takie będzie) rybki schodzą na 2 plan ważniejsze są rośliny
Puma007 - 24.04.2011
W sensie większe mam właśnie na myśli Twoje Kakadu, widzę je tu w akwa i fakt to prawda rośliniak to rośliniak, ale jak coś ładnego przepływa między florą to daje to fenomenalny efekt

Dorzuć Pielegniczki i będzie extra

Może dlatego że ja poprostu wielbie Kakadu i Ramirezy xD
Satyr88 - 24.04.2011
mam 3

z własnego chowu

jeszcze nie da się rozpoznać płci. tyle mi przetrwało z 30 ;/ miałem już dorosły harem lecz jakiś pasożyt mi je zaatakował i nawet antybiotyki nie pomogły;/
Misiek9613 - 26.04.2011
jak nazywa się ta roślinka z samego przodu?
ta która pełni rolę trawnika?
Sebancisz - 27.04.2011
Nie wiem jak kakadu zachowują się w stosunku do krewetek ale ramirezy pływają obok nich obojętnie. Przy roślinnym zawsze się uchowa parę młodych kreweci. Co do wielkości to w mojej setce raczej ramirezy nie pomniejszają szkła za to neonki czerwone mają po 5 cm i w ilości 20 szt robię ciasny efekt.
Satyr88 - 27.04.2011
na razie kakadu mają po 2 cm więc się okaże czy przyzwyczją się do krewetek czy nie, taki małe doświadczenie będzie

Do kakadu też mam sentymet, bo mają bardzo Ciekawe zachowanie, zwłaszcza mamuśka z młodymi

a co do trawnika to Hemianthus callitrichoides Cuba i "gwiazda Wodna"-Pogostemon helferi
Satyr88 - 29.04.2011
Aktualizacja