• 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

126l By Satyr :::Aktualizacja:::

Szkło: 80x35x45 126l zalane ok 106l. Akwarium wystartowało 25 Marca 2011r
oświetlenie: Belka Hagen 2x39w T5 świetlówki Life-glo.
Filtr: Tymczasowo Chinol 700l/h i aqua szut junior 500 a będzie jak dojdzie Tetra ex1200 zewnętrzny Smile
Podłoże: 1 warstwa JBL aquaBasis plus, następnie kulki JBL, a na to JBL Manado.
Nawożenie: tymczasowo Co2 Tetra w sprejuSmile będzie butla 1,5kg PG Makro 2ml dziennie, easy Carbo 5 ml dziennie
Ogrzewanie elite 150W
Parametry Ph- 6,8, kh 4 , gh ok 10
Flora:

Bacopa crenata
Hygrophila polysperma Rosaenervig
Ludwigia arcuata
Ludwigia sp.
Rotala rotundifolia indica
Anubias nana
Hemianthus callitrichoides Cuba
Pogostemon helferi - gwiazda wodna
Microsorium oskrzydlone
byxa japońska
tymczasowo Moczarka
Mech jawajski

Fauna:

Neon innesa x15
Otosek x7
Krewetka RC 5 szt.

Załączone pliki Miniatury

Ciekawy początek, ale ja bym nie nakładał tyle mchu na korzeń w ogóle nie widać korzenia niestety tylko mech a roślinki przecież ale zostaw tak jak ci się podoba

Podoba mi się, choć nie jest to nic nadzwyczajnego. Zobaczymy jak zarośnie Smile
Moc grzałki mierzymy w Wattach a nie Voltach. Popraw Wink

Podoba mi się, roślinne, w moim guście. Do krewetek spokojnie możesz dołożyć ramirezy (parkę). Oczywiście cały efekt będzie po zarośnięciu. Życzę szkiełka bez glonów.

drobne przejęzyczenieSmile mech będę przycinał tak że będzie okSmile w sumie mam taki zamiar żeby korzeń był gęsto obrośnięty mchemSmile szału na razie niema, ale dopiero się uczęSmile Może mi ktoś coś doradzi, lub powie co robię źle, może wskazówki odnośnie nawożenia.
ps: odnośnie glonów to gdzie nie gdzie są niteczki ale pod kontroląSmile zapomniałem dodać że mam własne wychodowane 3 małe kakadu lecz gdy podrosną je oddam bo boje się o krewetki

Moczarka - tymczasowo. Co zamiast moczarki, bo tylko ona jakoś mi dziwnie wygląda w akwarium?

dałem ją po to żeby się ustabilizowało w akwarium moczarka b. szybko rośnie więc pomaga mi też w walce z glonemSmile za moczarkę nic nie będzie, na fotce nie widać ale za moczarką jest nurzaniec który niebawem opanuje lewą stronęWink

Ogólnie akwa mi się podoba Smile
Zamiast moczarki zdaję mi się, że dobrze wyglądała by cabomba caroliniana, która przy Twoim oświetleniu i nawożeniu będzie rosła w oczach.
Krewetki EC? Czy nie miało być RC? Jeśli to Red Cherry to spokojnie wrzuciłbym Twoje Kakadu do tego akwa bo, jeśli zapewnisz krewecią odpowiednie kryjówki, Pielęgniczki nie dadzą rady całkowicie ich wyeliminować Smile Ale mimo wszystko dokupiłbym ich jeszcze tak z 5szt. (chodzi mi tutaj o RC)
Powodzenia

Vincit Omnia Industria

Mój Baniaczek:
http://www.akwaswiat.net/moja-kaluza-140l-t-24535.htm
Rozwijająca się Kreweciarnia:
http://www.akwaswiat.net/-35l-krewetkarium-t-26786.html

było ich 15, ale pazerne neonki czekały jak zrzucą pancerz i w spokojną rybkę zmieniły się w piranie ;/ kakadu+ krewetki to nie wiem, samiec kakadu gdy jest już dorosły ma taki wielki pysk że mógłby połknąć krewetkę w całościSmile a co do kabąby, to kabąba woli chłodniejszą wodę i prędzej czy później by mi padła. lepiej dołożyć microzorum. Ale Dzięki za radęSmile

Jedyne co bym zmieniła to neony na tęczanki, razbory czy cokolwiek innego. Akwa fajne i pewnie nietanie Wink Najbardziej wzrok przykuwają te drobne gwiazdy wodne rozsiane po dnieWink

Skocz do: