RE: Karmienie bojowników -
tokakoka - 26.02.2013
Dzisiaj mój bojek ogryzł kolejną kość od kurczaka wygotowaną w rosole, spłukaną pod kranem, po 1 tygodniowej głodówce. Czuje się znakomicie.
Kolejna sztuczka o której nie czytałem na forum a może się komuś przydać to karmienie słomką.
Zamiast wtykać do akwa łapska bierzemy popularną słomkę, wkładamy zatykamy paluchem u góry, puszczamy - mamy nabite, zatykamy u góry i przenosimy do miejsca karmienia, puszczamy i gotowe.
Fajnie nie.
Łatwo i przyjemnie.
Miłego dnia
Duzywelon - 29.04.2013
Ja tam zawsze daje swoim bojownikom ochotkę i naprawdę są sporo upasione
mcda-p - 29.04.2013
Gratuluję. Może już mają otłuszczenie narządów.
agarwaen - 29.04.2013
A może nie
martinez10 - 08.11.2013
a my w pracy mamy bojownika - stefana i dostaje tylko suchą karmę
mateusz1993 - 03.03.2014
witam jestem tu nowy zakupilem bojownika jakies 2 tygodnie temu karmie go granulatem platkami ochotka larwami komara artemia i wodzeniem ( w kazdy dzien dostaje inny pokarm ochotka komar artemia wodzen to pokarmy mrozone) . karmie go dwa razy dziennie rano i wieczorem. w pierwszy tydzien moj bojownik jadl wszystko jak nalezy natomiast w sobote i dzisiaj podalem mu platki i granulat i nie chce tego jesc. co polecacie zrobic w takim przypadku ?
http://kocialapka.host56.com/catalog/images/larwa%20ochotki%20mrozona%20100g%202.8.jpg
artemia
komar
wodzen
granulat
platki
klosek - 03.03.2014
Albo jest przejedzony( 2 razy dziennie to za dużo) albo przyzwyczaiłeś go do mięsa i nie chce suchego jeść
mateusz1993 - 03.03.2014
czyli lepiej raz dziennie? Rano czy wieczorem? Może lepiej przeplatac mrozony z suchym bo dostawal poniedziałek granulat wtorek środa czwartek piątek mrozony sobota płatki i niedziela bez karmienia
klosek - 03.03.2014
Ja swoje karmiłem głównie płatkami a mrożonka 2 razy w tyg i raz w tyg właśnie mrożonce dzień głodówki
mateusz1993 - 03.03.2014
a jest tutaj ktos kto stawia glownie na zywy pokarm ? jak Wasze bojowniki podchodza w takim przypadku do suchego pokarmu ?