Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Karmienie bojowników - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Karmienie ryb (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Temat: Karmienie bojowników (/showthread.php?tid=6278)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: Karmienie bojowników - Lipa96 - 27.03.2012

Przez dość długi okres miałem hodowle gupików specjalnie dla moich dwóch bojków Wink

RE: Karmienie bojowników - Sol - 28.03.2012

Żywiec jest dobry - sama myślałam o kilku sztukach głupikow edlera, ale boję się, że mimo wszystko rozmnożą mi się do olbrzymich ilości :p
Może jak będę miała porządnie rozkręconą hodowle bojowników pomyślę o osobnym zbiorniku dla głupików.

Ale oczywiście, nie można skupić całej diety bojowników tylko na narybku Wink

RE: Karmienie bojowników - Lipa96 - 29.03.2012

Dziś mój "sprytny" kuzyn który ma 8 lat nakarmił bojka wędliną z biedronki, o dziwo rybka ma się świetnie, tylko trochę brzuszek rozepchany ;P. Od razu mówię że nie dał całego plasterka, tylko mały kawałeczek.

RE: Karmienie bojowników - Akwarystyka - 18.09.2012

Wiem ,ze stary temat, ale mam problem z bojkiem:/ Kompletnie nic nie chce jesc:/ Wrzucilem mu 3 sztuki narybku gupika, nie interesowal sie, to nasypalem szczypte pokarmu wybarwiajacego , nwm z jakiej firmy Od wczoraj godzina 16 jak go kupilem ,do teraz nie ruszyl nic a nic pokarmu . Chcialem kupic jakiegos bojownika ,ktory byl trzymany w akwarium ogolnym , ale w 5 sklepach byly tylko te "kubeczkowe' Wiec zlitowalem sie nad biedakiem i wzialem go do domu, jak myslicie czy stres zwiazany z zyciem w kubeczku moze byc powodem , ze kompletnie nie interesuje sie pokarmem ?

RE: Karmienie bojowników - klosek - 18.09.2012

W każdym poradniku masz napisane że rybę karmić należy dzień po wpuszczeniu do nowego otoczenia, Jeżeli mial 200 ml wody do pływania a teraz ma kilkadziesiąt litrów napewno jest w szoku i pare dni zajmie mu oswojenie się z nowym otoczeniem

RE: Karmienie bojowników - Speedy_143 - 18.09.2012

Witam.
Sam mam bojki i identyczna sytuacja była u mnie. Na początku są rybcie w wielkim szoku! Chowają się w zakamarki dobrych kilka godzin, ale po jakimś czasie dochodzą do siebie i jedzą dosłownie z ręki. Poczekaj trochę a napewno bedzie oki

Bojownikowi wrzucilem pokarm platkowy dzisiaj o 16, a mlode gupiki plywaly w tym akwarium juz przed wpuszczeniem bojka, niby cos probowal je zlapac , ale moj to jakis wyjatkowy "kaleczniak" Nawet jak mu lusterko przytkne prawie do czola to conajwyzej opusci pletwy i sie gdzies chowa Big Grin

RE: Karmienie bojowników - Speedy_143 - 18.09.2012

Myślę że w tym wypadku to nic innego jak stres. Jak się bojuś zklimatyzuje to Myślę że bedzie wszystko oki. Narazie nie rozpaczaj. Daj mu trochę czasu
Myślę że w tym wypadku to nic innego jak stres. Jak się bojuś zklimatyzuje to Myślę że bedzie wszystko oki. Narazie nie rozpaczaj. Daj mu trochę czasu

Po jakim czasie dokupic mu partnerki i ile ich ? Smile Akwarium 30 litrow srednio zarosniete; )

RE: Karmienie bojowników - wisnia0384 - 18.09.2012

Żadnej. W 30 możesz sobie darować haremy. Lepiej o roślinach pomyśl jak średnio zarośnięte.
Z resztą. To nie jest temat na takie rozmowy. Nie zaśmiecaj wątków.