Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Jakie ryby ( i nie tylko ryby) do 20l - 40l zbiornika? - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Obsady (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=47)
+--- Temat: Jakie ryby ( i nie tylko ryby) do 20l - 40l zbiornika? (/showthread.php?tid=5288)

RE: Ile gupików do 20l? - Zielony192 - 01.01.2011

Gupiki lubią być w grupie. Czyli jak na ten litraż ... ani jedna.

RE: Ile gupików do 20l? - borka88 - 01.01.2011

Ja mam 15L i wszystko jest ok. a mam 3 samice i 1 samca

RE: Ile gupików do 20l? - XIPHO - 02.01.2011

Zawsze będzie problem,ponieważ mnożą się średnio co miesiąc od kilku do grubo ponad setkę.
Zmień obsadę,a jeśli nie to często podmieniaj wodę.

Jaka obsada do litrarzu 40L ? - Danix717 - 04.01.2011

Sieema Big Grin mam akwa.40L i szczerze mowiac jestem amatorem ;/ wiec dlatego radze sie profesionalistow Big Grin jaka probonowaliscie by mi obsade do takiego malego awka :? ;// interesuja mnie 'duze ryby ' cos podobnego do welonow badz bojownikow ...

z gory thx i pozdroo Big Grin

Daaaaaaaanix ! Big Grin

RE: Jaka obsada do litrarzu 40L ? - krzysztof1966 - 04.01.2011

duże ryby?do 40-stki?Smile

RE: Jaka obsada do litrarzu 40L ? - Danix717 - 04.01.2011

NIE TAK DOSLOWNIE ! OK. TAKIE JAK WELONY Big Grin

RE: Jaka obsada do litrarzu 40L ? - kubaoss - 04.01.2011

Bojownik ;-) ,platka(bardzo naginając) ,1 para prętnika (nie najłatwiejsza ryba i także naginając),miedzik obrzeżony ok 5cm i możesz ich mieć 5,razbora czerwono pręga ,pielęgniczka agassiza ,para pielęgniczek ramireza, smukleń pryskacz. Możesz mieć tylko jeden rodzaj rybki z tych ,które wymieniłem. Tak na prawdę to te wszystkie ryby są do 50-60l.

RE: Jaka obsada do litrarzu 40L ? - Seoo - 04.01.2011

(04.01.2011, 17:50)Danix717 napisał(a):  Sieema Big Grin mam akwa.40L i szczerze mowiac jestem amatorem ;/ wiec dlatego radze sie profesionalistow Big Grin jaka probonowaliscie by mi obsade do takiego malego awka :? ;// interesuja mnie 'duze ryby ' cos podobnego do welonow badz bojownikow ...

z gory thx i pozdroo Big Grin

Daaaaaaaanix ! Big Grin

Dużą rybą nadającą się do tego litrażu jest bojownik i kilka kirysków pand.
Jakie akwarium ma wymiary??

RE: Jaka obsada do litrarzu 40L ? - top2107 - 04.01.2011

(04.01.2011, 19:47)kubaoss napisał(a):  Bojownik ;-) ,platka(bardzo naginając) ,1 para prętnika (nie najłatwiejsza ryba i także naginając),miedzik obrzeżony ok 5cm i możesz ich mieć 5,razbora czerwono pręga ,pielęgniczka agassiza ,para pielęgniczek ramireza, smukleń pryskacz. Możesz mieć tylko jeden rodzaj rybki z tych ,które wymieniłem. Tak na prawdę to te wszystkie ryby są do 50-60l.

kubaoss jeżeli nie znasz podstawowych wymagań ryb to nie daj rad na temat obsady.
Z tego mozna co najwyżej wybrać bojownika, dobrze obsadzony roślinami zbiornik i można się pokusić o harem 1+3, przy odrobinie szczęścia (samiec nie bardzo agresywny) może się udać.

RE: Jaka obsada do litrarzu 40L ? - kubaoss - 04.01.2011

Mówię bardzo naginając i ryby by się tam męczyły.Mówię mu orientacyjnie żeby widział ,że na prawie wszystkie ryby ma za małe akwarium. Troche źle to wszystko sformułowałem.