RE: Bojownik, czym kamić ? -
Kaef - 16.04.2011
Bojownik jest drapieżnikiem, dlatego powinno się go karmić pokarmami pochodzenia zwierzęcego.
Nocciola - 16.04.2011
Po pierwsze: już lepiej trzymać bojownika w 5l akwarium za 14zł, niż w kuli nawet o tej samej pojemności. Proponuję, żebyś zakupiła akwarium 20l za 30zł, kilka roślinek, żwirek, filtr i grzałkę. Wtedy rybka od razu poczuje się lepiej i będzie z chęcią jeść ;D
Mojego bojownika karmię:
- Sera Bloodworms
- Tropical Betta
- mrożona ochotka i larwy komara
dobrze jest też co jakiś czas dać żywy pokarm
Gupiker - 16.04.2011
Nic dziwnego, że nie chce jeść. W sklepie karmiono go pewnie czym innym, ale przyzwyczai się.
Co do akwa - poczytaj sobie o chorobach wywołanych przez kulę - może wtedy przekona Cię to do kupna większego akwarium. Przynajmniej 25 L.
Karmienie bojownika -
Speedy_143 - 15.10.2011
Drodzy forumowicze przeczytałem już wiele postów dotyczących karmienia bojowników i były one dla mnie bardzo pomocne. Mam jednak pytanie: czy jest dobrym wyjściem zrobić bojownikom jednodniową głodówkę? Ile czasu w ogóle bojowniki są w stanie wytrzymać bez pokarmu i czy normalne jest to że będą szukać jedzenia na dnie akwarium? U mnie tak robią szczególnie samiec.,
Dzięki za pomoc
RE: Karmienie bojownika -
wisnia0384 - 15.10.2011
Raz na 10 dni spokojnie bojka możesz przegłodzić.
(15.10.2011, 20:25)Speedy_143 napisał(a): Ile czasu w ogóle bojowniki są w stanie wytrzymać bez pokarmu
Nikt tu nie jest sadystą więc wątpię, żebyś dostał odpowiedz na to pytanie :)
Bojki lubią robale.
Ja swoje karmiłem mrożonym wodzieniem i dafnią.
Ale najchętniej jadły ochotkę chociaż słyszałem,że jest niebezpiecznym pokarmem i tuczącym.
RE: Karmienie bojownika -
Speedy_143 - 15.10.2011
Ja im urozmaicam jak tylko mogę.
Dostają głównie BETTA GRANULAT dla bojowników to jest ich pokarm podstawowy. Poza tym niemalże identyczną gamę dostają o której pisałeś.
RE: Karmienie bojowników -
tokakoka - 05.11.2011
Słyszałem ze drobno pokrojone serce wołowe też może przejść.
Może?
Kaef - 05.11.2011
Starte, krojone będzie zbyt grube.
tokakoka - 05.11.2011
a suchy to stary? - nie
Spox
Podawałeś kiedyś starty?
Kaef - 06.11.2011
(05.11.2011, 21:57)tokakoka napisał(a): a suchy to stary? - nie