Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Karmienie bojowników - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Karmienie ryb (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Temat: Karmienie bojowników (/showthread.php?tid=6278)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: karmienie bojowników - bachapl1 - 11.10.2010

NIe wiem nie jestem aż tak obcykana ale wydaje mi się że nie. W naturalnym środowisku raczej nie jedzą zmielonych świnek.

RE: Jak przekonać Bojowniki do jedzenia płatków? - karolina-hermiona - 09.11.2010

ja chcę mieć bojownika. ale mam pytanie: czy jest jakaś nieuleczalna choroba na którą może chorować bojownik?
przykro mi za tą pomyłkę.jestem nowa na tej stronie. czy bojowniki jedzą robaki? bo widziałam u mojej kumpeli jak karmi piranie robakami. ja myślicie?

RE: karmienie bojowników - karolina-hermiona - 15.11.2010

w moim sklepie, troszczą się o rybki. dostają codziennie coś innego .np. w czwartek suszone robaczki. ale nie martw się po jakimś czasie bojownikowi znudzi się ten pokarm dla glonojadów. zobaczysz: wkońcu wszystkie problemy znikną...... Wink
:d Wink Smile

RE: karmienie bojowników - Hamada1 - 25.12.2010

ja mam pare bojowników i sypie im co popadnie: granulat, czasami ochotke a ostatnio niekarmiłem prze 2 tygodnie i żyją dalej, bojowniki są mało wymagającymi rybkami, ale tak ogolnie to karmie co dwa dni

RE: karmienie bojowników - Zielony192 - 25.12.2010

(25.12.2010, 00:18)Hamada1 napisał(a):  ja mam pare bojowników i sypie im co popadnie: granulat, czasami ochotke a ostatnio niekarmiłem prze 2 tygodnie i żyją dalej, bojowniki są mało wymagającymi rybkami, ale tak ogolnie to karmie co dwa dni

No masz się czym chwalić

RE: Jak przekonać Bojowniki do jedzenia płatków? - Rudy1986 - 25.12.2010

(09.11.2010, 16:02)karolina-hermiona napisał(a):  ja chcę mieć bojownika. ale mam pytanie: czy jest jakaś nieuleczalna choroba na którą może chorować bojownik?
przykro mi za tą pomyłkę.jestem nowa na tej stronie. czy bojowniki jedzą robaki? bo widziałam u mojej kumpeli jak karmi piranie robakami. ja myślicie?

przeziebienie blednika, czyli ukladu oddechowego.

RE: karmienie bojowników - Madman - 28.12.2010

(25.12.2010, 00:18)Hamada1 napisał(a):  ja mam pare bojowników i sypie im co popadnie: granulat, czasami ochotke a ostatnio niekarmiłem prze 2 tygodnie i żyją dalej, bojowniki są mało wymagającymi rybkami, ale tak ogolnie to karmie co dwa dni

Przestań jeść przez 2 tygodnie. Też nie padniesz(choć chciałbym żeby było inaczej).

Bojownik, czym kamić ? - Teoś - 16.04.2011

Witam, z pewnością jest tu już kilka wątków na ten temat, ale jestem tu nowa i mam nadzieje, że to zrozumiecie. Przechodząc do problemu.
2 dni temu dostałam niebieskiego bojownika, trzymam go w kuli tak jak polecił sprzedawca (myślę nad akwarium ale niestety to musi jeszcze poczekać).
Teoś nie chce jeść, daję mu zwykłe suszone rozwielitki, małe śladowe ilości ale i tak nawet ich nie ruszy. Według niektórych jest to spowodowane kulą i brakiem roślinek. Co robić, czym go karmić?

RE: Bojownik, czym kamić ? - kolcubuch - 16.04.2011

Albo kup akwarium z prawdziwego zdarzenia i prawidłowo prowadź albo powiedz rybce papa. Innej opcji niestety nie ma. Swoją drogą lepszy byłby pokarm typu 'Tetra Betta"

RE: Bojownik, czym kamić ? - anton - 16.04.2011

W sklepie na pewno dostaniesz mrożoną ochotkę.Nie kosztuje dużo jakieś 3,50 za całą paczkę.Dawaj mu tak 1/4.Nie trzymaj ryby w kuli on się tam męczy akwarium to nie wydatek 20-30 złotych i masz akwarium....I ryba Ci dłużej pożyje Smile