Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Karmienie bojowników - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Karmienie ryb (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Temat: Karmienie bojowników (/showthread.php?tid=6278)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: karmienie bojowników - Kesi - 01.07.2010

Wszystko zależy od charakteru bojownika. Jeden zatłucze wszystko co się rusza, inny z kolei jest jak ostatnia ofiara. Karmienie mrożonkami nie ma na to wpływu. To tak jak ludzie jeden choleryk, a drugi flegmatyk.

RE: karmienie bojowników - czesio3521 - 21.09.2010

miałem podobną sytuacje jak ty kupiłem kilka dni temu bojownika kupiłem różne pokarmy. Nic nie chciał jeść aż w końcu kupiłem mu tanią karmę 10g za 2,80 w takich saszetkach rozgniotłem i je aż mu się uszy trzęsą.
Nazwa karmy którą kupiłem to:
Firma: Sera
Nazwa bettagran

Jedzą wszystkie rybki z ochotą.

Kupię z 5 paczek bo jak zabraknie to się potnę. ;P

RE: karmienie bojowników - apri cort - 21.09.2010

Ale nie możesz go karmić tylko tym! Trzeba urozmaicić.
Ja z powodzeniem karmię bojka Topicala tubivitem, Hikari micropellets, ikrą morską mrożoną, czasem jakaś spirulina czy pokarm roślinny albo jak daję muszlowcom Tanganyika tropikala to też wcina.

RE: karmienie bojowników - czesio3521 - 21.09.2010

wiem wiem na tym nie skończę, jutro idę kupić odmulacz i przy okazji jakieś inne żarełko. W płatkach nie chce jeść spróbuję kupić takie kuleczki dla bojowników i ochotkę.

RE: karmienie bojowników - OKO50 - 22.09.2010

Jak by zgłodniał to by zjadł - organizm nie da sobie umrzeć z głodu

RE: karmienie bojowników - czesio3521 - 22.09.2010

ale po co mam mu coś dawać czego nie lubi ,dbam o podopiecznych.Smile

RE: karmienie bojowników - OKO50 - 22.09.2010

(22.09.2010, 13:59)czesio3521 napisał(a):  ale po co mam mu coś dawać czego nie lubi ,dbam o podopiecznych.Smile

Rozpuszczony jest i tyle.

RE: karmienie bojowników - czesio3521 - 22.09.2010

Mam bojka od kilku dni a tą karmę daje mu od 2 dni. Ciekawe że rozpuszczony.

RE: karmienie bojowników - bachapl1 - 29.09.2010

Witajcie. Przeczytałam wszystkie 9 stron tego tematu i dużo się dowiedziałam o żywieniu bojownika. Mimo to mam niedosyt Smile Mój Stefan Big Grin pływa sobie z neonkami a na dnie towarzytswa dotrzymują mu kiryski. Mam go od niedawna i jeszcze nie próbowałam mu podawać nic prócz płatkowego pokarmu który stosuje dla wszystkich moich ryb. Poprostu nie umiem sobie wyobrazić jak mam go nakarmić czymś przeznaczonym tylko dla niego. Boję się że jeśli wrzuce mu coś żywego to prędzej dopadną to inne rybki niż on zdąży wogóle to zauwarzyć. Mam też obawę że pokarm tylko dla Stefanka opadnie gdzieś na dno i jeszcze mi się z tych zwłok coś zalęgnie. Co do tego płatkowanego pokarmu to wydaje mi sie że go nie je za to wyskubuje sobie czasem coś z dna. Zauważyłam też że przytuliki które zawsze w dość licznej gromadce siedziały na szybach teraz przerzedziły się do pojedyńczych sztuk. Zaczeły znikać zaraz po tym jak pojawił się bojownik. Jestem niemal pewna że to on je wcina Big Grin tylko nie wiem czy to dobre mięsko dla niego. Wprawdzie niezaobserwowałam jakiś oznak choroby albo złego samopoczucia ale nie wiem czy mu czasem nie szkodzą.

RE: karmienie bojowników - bachapl1 - 01.10.2010

halo jest tam kto? Big Grin