• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

lampa decolight

kupiłem na allegro lampe decolight i dostałem gwarancje i zachowałem paragon jeśli się przepali to co robić iść do zologicznego i powinni wymienić na nową . co robić w sytuacji przepalenia będąc na gwarancji

Napisz bezpośrednio do aquaela wymieniają od ręki przynajmniej ja zawsze pisałem do nich i wysyłali nową.

Cytat z warunków ogólnych gwarancji właśnie takowej lampy (albo modułu 24W, nie pamiętam, w każdym razie tego samego producenta): "(...) Nie obejmuje ona uszkodzeń powstałych w wyniku niewłaściwego obchodzenia się pokrywą lub dokonywania przeróbek przez nabywcę. Gwarancja nie obejmuje również świetlówek i zapłonników. (...)"

Więc mogą wymienić, ale wcale nie muszą Wink

Nie wiem czemu z góry zakładasz, że się zepsuje.

Jak dla mnie się spaliła to zadzwoniłem do serwisu Aquaela, Pan powiedział żebym do nich wysłał świetlówkę z kartą gwarancyjną (bez plastikowej obudowy - mniejsza waga = mniejsze koszty), spytałem się jednak czy oni mogą zamówić kuriera lub mogę to dostarczyć do jakiegoś ich punktu (po co mam płacić z 10zł za wysyłkę tej lampki...), Pan wymienił mi kilka najbliższych sklepów gdzie mogę zanieść moduł lub zaproponował, że zamówią na swój koszt kuriera, wybrałem drugą opcję. Całość zapakowałem i następnego dnia kurier odebrał przesyłkę, w ciągu kilku dni otrzymałem nowy moduł.

Serwis działa więc sprawnie wg. mnie. I tak od tamtej pory mam jedną zapasową lampkę, drogie nie są, a czemu ma być ciemno przez te kilka dni w akwarium gdybym znowu musiał odsyłać do serwisu.

dzięki za odpowiedzi

Skocz do: