• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaki filtr do akwarium 84l ?
Question 

Jaki najbardziej wydajny filtr do akwarium 84l -60x35x40 ( proste )
cena: najlepiej do 70-80zł

Ważne, żeby chodził cicho, ponieważ akwarium będzie stać u mnie w sypialni Wink

Najlepiej kaskadę Aquaela, żeby nie zajmowała miejsca w akwarium. Nie jestem natomiast pewny czy będzie wystarczająco cicha.

530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik

Nie udzielam porad na PW i GG

Aquael Fzn-2 lub coś z Aqua Cleara.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

też stawiałabym na kaskadę aquaela, dobre są także pompy tej firmy, tu pasowała by AQUAEL Circulator 350 L 350l/h lub najlepiej wyżej 650l/h przepływ, w cenie się zmieścisz spokojnie Wink

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Hmmm ... a co myślcie o "Eheim Pick Up 160" ?
ponoć baaardzo cichy ... ale nie wiem, jak z wydajnością

co wy o nim myślicie http://www.zoologiczny.sklep.pl/Eheim_Pi..._22___5311

Jeżeli chcesz wewnętrzny to lepszy byłby Aquael Turbo 500.

530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik

Nie udzielam porad na PW i GG

Eheim Pick up jest dobry, ale do tego akwarium to lepiej Pick up-a 200

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

chyba 160 wystarczy na moje akwarium ... w końcu to będzie tylko 84l a nad filtracja dla moich rybek i tak już jest ... większej nie trzeba
a poza tym - im mniejszy filtr tym mniej miejsca zajmuje, a i tak do akwarium 84l spokojnie wystarczy 160 ... a nad filtracja i tak będzie, chociaż do planowanych przeze mnie rybek i tak będzie ona zbędna Wink

Generalnie wystarczy raczej Smile Ale skoro chcesz najlepszy w tym przedziale cenowym i dodatkowo wew. to mówię Ci jaki byłby najlepszy Wink

Nie ma i nie będzie żadnej nadfiltracji przy takich małych filtrach. Ja się oduczyłem kupowania filtrów "na styk" czy to wewnętrznych czy zewnętrznych.

Skocz do: