7
Akwa 60l przy obsadzie - 10 miedzików, 5 kirysków, 3 bojki i 3 gupiki. Jeżeli powielam jakiś temat to przepraszam, ale mam pytanie, może banalne lecz warto wcześniej zapytać niż później się rozczarować. Czy powyższe rybki nie wszamają krewetek? Zamierzam kilka kupić, ale jeszcze nie wiem, które ,pewnie red cherry, no i czy nie zostaną czyimś posiłkiem
10
nie nie powinny
Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian
7
prof.Animal napisał(a):nie nie powinny
Obawiam się trochę bojowników, bo pyszczki mają spore

chyba, że w ogóle nie będą zainteresowane krewetkami.
10
jeżeli są w haremie powinno być ok ja mam bojki i krewetki i jest ok
Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian
2
Jeśli krewetki nie zostaną znalezione podczas wylinki to raczej dorosłym nie powinna się stać krzywda, młodych pewno część zostanie zjedzona. Ważne by miały się gdzie chować.
7
Wiejko napisał(a):Jeśli krewetki nie zostaną znalezione podczas wylinki to raczej dorosłym nie powinna się stać krzywda, młodych pewno część zostanie zjedzona. Ważne by miały się gdzie chować.
Najpierw jeszcze dokupię jakiś mech i może kryjówkę, choć mam dwa korzenie, w których są otwory, a z umieszczeniem dodatkowej kryjówki może być problem ze względu na małe akwa, ale pewnie miałyby schronienie w roślinach.
2
Jeżeli do tego walcowatego korzenia nie wpływają kiryski to krewetki będą tam miały kryjówkę. Jeśli dokupisz mech to zastanów się nad umieszczeniem go na kokosie do środka którego mogłyby się dostać tylko krewetki.
7
Wiejko napisał(a):Jeżeli do tego walcowatego korzenia nie wpływają kiryski to krewetki będą tam miały kryjówkę. Jeśli dokupisz mech to zastanów się nad umieszczeniem go na kokosie do środka którego mogłyby się dostać tylko krewetki.
Do tego walcowatego korzenia czasami wpływają bojowniki. W dużym korzeniu jest wywiercony na wylot otwór, przez który żadne ryby nie przepływają. Co do kokosa to nie wiem, czy byłoby go gdzie umieścić, no ale pewnie bym coś wykombinowała
15
Margareth napisał(a):Akwa 60l przy obsadzie - 10 miedzików, 5 kirysków, 3 bojki i 3 gupiki. Jeżeli powielam jakiś temat to przepraszam, ale mam pytanie, może banalne lecz warto wcześniej zapytać niż później się rozczarować. Czy powyższe rybki nie wszamają krewetek? Zamierzam kilka kupić, ale jeszcze nie wiem, które ,pewnie red cherry, no i czy nie zostaną czyimś posiłkiem 
Te same ryby + kilka innych gatunków nie przetrzebiło mi krewetek.
2
Pod tym dużym korzeniem też chyba są jakieś kryjówki więc jakieś kryjówki są. Powinno wystarczyć.