• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[112l]-Moje pierwsze akwarium
Smile 

Witam serdecznie.Oto moje pierwsze akwa juz dawno nosilem sie z zamiarem jego zalożenia udało mi się niespełna 2 miesiące temuWink.Bardzo proszę o konstruktywną krytyke juz wiem ze na pewno nie spodoba wam się mój titanic ale widze ze moje podopieczne swietnie sie w nim zadoptowaly wiec puki co go zostawie.

Filtr hailea 700bt
Grzałka hailea 100w
Dwie świetlówki x 18w,swiece po 8 godz dzienne
Napowietrzacz(nie wiem jaki)
Zwirek kwarcowy
Tło strukturalne
Podmiana wody co 1,5 tygodnia i wtedy dodaje tez easy balance tetry
Ph 7,5

Roslinki:
nie mam pojęcia ale prosze o nazwy jeśli ktoś rozpozna!
Rybki:
10 x neon innesa
5x danio pręgowane
2x brzanka rekinia
2x skalar
2x gurami całujące
2x gurami mozaikowe
2x mieczyk hellera
2x black molly
2x pielegniczki ramireza
1x kirysnik
(wiem ze to za dużo ale młodszy brat dał sie też wciągnąc w tą pasje więc jak tylko zalozy swój zbiornik to połowa obsady pójdzie do niego)

Załączone pliki Miniatury

wywal statek.. ;/

ERROR 404

mati_432 napisał(a):wywal statek.. ;/

W przyszłości pomyśle o tym na razie to widzę ze mój kiryśnik wziął go pod swoje skrzydła służy pewnie jako kryjówka a i pozostałe z niego korzystająSmile

wszystko ok, ale nie pasuje mi ta obsadaSad skalary i gurami odpadają zamiast tego daj większą ławicę neonów i danio, posadziłbym też cabombę lub nurzańca na tylnym środku

@EDIT
Jeżeli brat będzie zakładał akwarium to liczę że kupi większeSmile Bo jeżeli część ma iść do niego to musi takie byśTongueCo do obsady to kiryśnik za duży na to akwa, mieczyków kup więcej albo oddaj, molinezję oddaj, brzankę rekinią bym oddałTongue

@EDIT
Wyjął bym tego tytanica i wsadził tam jakiś piękny korzeńTongue myślę że kiryśnik też by był zadowolonyTongueSmile

@EDIT
Na dno dałbym (jak już nie będzie tych ryb które wcześniej zaznaczyłem bo by było przerybienie) stadko kirysków

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

prof.Animal napisał(a):wszystko ok, ale nie pasuje mi ta obsadaSad skalary i gurami odpadają zamiast tego daj większą ławicę neonów i danio, posadziłbym też cabombę lub nurzańca na tylnym środku

@EDIT
Jeżeli brat będzie zakładał akwarium to liczę że kupi większeSmile Bo jeżeli część ma iść do niego to musi takie byśTongueCo do obsady to kiryśnik za duży na to akwa, mieczyków kup więcej albo oddaj, molinezję oddaj, brzankę rekinią bym oddałTongue

@EDIT
Wyjął bym tego tytanica i wsadził tam jakiś piękny korzeńTongue myślę że kiryśnik też by był zadowolonyTongueSmile

@EDIT
Na dno dałbym (jak już nie będzie tych ryb które wcześniej zaznaczyłem bo by było przerybienie) stadko kirysków

brat juz ma akwa 160l wiec nie ma problemu teraz kompletuje reszte.Jesli chodzi o te roslinki to wezme pod uwageSmile

Statek nie zbyt pasuje,zamiast niego jakiś ładny korzeń.Obsada -za dużo rybek.

marcelloo napisał(a):
prof.Animal napisał(a):wszystko ok, ale nie pasuje mi ta obsadaSad skalary i gurami odpadają zamiast tego daj większą ławicę neonów i danio, posadziłbym też cabombę lub nurzańca na tylnym środku

@EDIT

@EDIT

@EDIT

brat juz ma akwa 160l wiec nie ma problemu teraz kompletuje reszte.Jesli chodzi o te roslinki to wezme pod uwageSmile

cieszę się że brat ma większeTongue ale skalary i gurami podczas tarła będą się gryzły, a akwa i tak za małeSad aby trzymać te 2 gatunki trzeba mieć około 300l a na skalary 50cm wysokości, o ile się orientuję 160l tego nie ma więc i tak bym je oddałSad zamiast gurami i skalarów w 160l dałbym duże stadko brzanek sumatrzańskich pięknie by wyglądały w zieleniRolleyes

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

dla mnie skoro twierdzisz że "el titanico" mam być to niech będzie skoro kiryśniki go lubią, ale korzeń jakiś daj doda twemu zbiornikowi charakterku, zrobi się też takie przutulniejsze i nie będzie takie surowe Smile

Musze Cie pochwalić za tło strukturalne i za roślinki, ale muszę Cie ochrzanić za zbyt jasny żwir i statek. Obsada do redukcji.

Pozdrawiam
Rafał

mariusz_and napisał(a):dla mnie skoro twierdzisz że "el titanico" mam być to niech będzie skoro kiryśniki go lubią, ale korzeń jakiś daj doda twemu zbiornikowi charakterku, zrobi się też takie przutulniejsze i nie będzie takie surowe Smile

Pomysle nad tym korzeniem rzeczywiscie fajnie by to wygladalo tylko musze mu znalesc najpierw miejsce Smile

Skocz do: