Temat zamknięty

Rybka jest "leniwa" czy ma nieodpowiednie warunki ?

Mam rybkę welonkę i w akwarium żwirek. ciągle tam leży i w ogóle. mało się rusza. siostra ma też ten gatunek i jest aktywna. może dlatego że nie ma żwirku? i ma mniejsze akwarium. moja ciągle leży na tym żwirku.
i nie wiem czemu, jest taka gruba, tzn. jakby "nadmuchana" Smile[/align]

Nazwa tematu została poprawiona
Temat przenoszę do właściwego działu - Kejdi

a zjada pokarm jak ją karmisz?

Jaka wielkość akwarium, obsada, sprzęt?...Może sie przyjadła, albo zdycha z powodu zatrucia azotanami...

michal1994 napisał(a):a zjada pokarm jak ją karmisz?

raz dziennie po 3-4 kuleczki,
specjalne dla złotych rybek Smile

ps. ciągle jest w miejscu, jak już się ruszy to żeby rozkopywać żwirek Big Grin
wczoraj ją kupiłam, więc jeszcze nie ma sprzętu. a co to ta choroba? bo wiecie, to moja pierwsza rybka więc.. Smile)
a akwarium też nie wiem ile litrów..ale to kula, moja siostra też ma kulę, więc nie ma różnicy między nimi, ona też od niedawna ma tą rybkę..

właśnie się starsznie boję,że zdechnie Sad(
niby 1 dzień a ja straaasznie się przyzwyczaiłam Smile) sami powinniście wiedzieć

Po pierwsze nie wolno trzymać rybek w kuli.
Po drugie, zanim nie poczytasz o rybkach w necie w poradnikach w gazetach to lepiej ich nie hoduj.

michal1994 napisał(a):Po pierwsze nie wolno trzymać rybek w kuli.
Po drugie, zanim nie poczytasz o rybkach w necie w poradnikach w gazetach to lepiej ich nie hoduj.

tak wiem wiem nie można, ile razy to czytałam ale jakoś rybka mojej siostry to jest normalna a moja to... jak stara matrona <lol2> żarcik ;p
czytałam o welonach i co? nie wiem co się teraz dzieje.. proszę pomóżcie a nie dobijajcie mnie

To, że rybka Twojej siostry wygląda dobrze to nie znaczy, że tak jest....

michal1994 napisał(a):To, że rybka Twojej siostry wygląda dobrze to nie znaczy, że tak jest....

no tak, ale dlaczego moja jest taka a nie bardziej ruchliwa?

michal1994 napisał(a):
Doma napisał(a):może zdycha z powodu zatrucia azotanami...

a co to to zatrucie?
Proszę korzystać z opcji edytuj.

może już kupiłaś chorą w sklepie.Na razie ją obserwuj...

A jaką średnice i wysowość ma ta szklanka ("akwa") ^^
Temat zamknięty

Skocz do: