• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czym karmić pyszczaki

Witam,

Jestem początkującym akwarystą, stąd mam kilka pytań:

1. Czym najlepiej karmić roczne pyszczaki?
2. Na kamieniach pojawiają się czarne glony. Co robić?. W akwarium (160l) zainstalowane są dwie świetlówki: AQUA GLO-30W oraz SUN GLO-30W.

Jaki gatunek pyszczaków?

Z mrożonek:cyklop,kryl

Przykład bardziej roślinnych pokarmów:
HIKARI CICHLID EXCEL MINI
TROPICAL SPIRULINA 36%

Ja polecam spiruline w granulkach i tzw. mrożony mix malawi Smile

Ja polecam spiruline OSI i Danishi ale to bardzo drogie pokarmy lecz bardzo skuteczne

Kaliber 44, Paktofonika [*]Magik[*]

300l - Ameryka Południowa Pawiookie
http://www.akwaswiat.net/-300l-ameryka-p...5924-3.htm

www.Pawiookie.pl

Zależy jakie masz dokładnie ryby, podaj gatunki a podpowiemy. Bo nie wiadomo czy masz mięsożerne czy roślinożerne. Bez tej wiedzy możesz im zaszkodzić.

Tyson Dainichi jest teraz wogóle nie dostępne, ale bardzo dobrym zamiennikiem są pokarmy Nature Food

Albo HIKARI-jakość klasy Dainichi a cena bardziej przystępna

W NF to jest bardzo wygodne, że nie trzeba go namaczać

Ja napisze tak z mojego doswiadczenie.Nie wazne jakie masz gatunki,czym bedziesz karmil.Ja przez 5 lat hodowania pysi nigdy nie przejmowalem sie dieta i nie dopasowywalem jej do konkretnych gatunkow,poprostu zawsze mialem min.7 roznych rodzajow karmy,a przez ostatnie ok.1,5 roku ilosc rodzajow karmy dochodzila nawet do 25 suchych i jakies mrozonki lacznie z tak odradzana ochotka.Rybom nigdy nic nie brakowalo,nie chorowaly,piekne rosly i byly pieknie wybarwione.

To tylko moje doswiadczenia.
Pozdrawiam.

Powiedzcie mi czym karmić młode Yelow . Kupiłem karm tropical Malawi ale wyczytałem że one lubią mięsko.... jakie ... podpowiedzcie.

Ja proponuje jak juz tak pytasz to:
JBL Krill(zawartosc 20% kryla)
Tropical Krill Flake(maczka z kryla 40%)
JBL Maris

Skocz do: