• 4 Głosów - 3.75 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Przycinka - jak przycinać rośliny w akwarium - mchy,rotale,moczarki,nurzańce i inne

Jak przycinać rośliny żeby przyrastały na szerokość nie na długość i czy wogóle można? Np kabombe

Temat powstał z połączenia kilku innych o podobnej tematyce.
Jeśli nie wiesz jak przycinać rośliny w swoim akwarium, najpierw szukaj odpowiedzi w tym temacie, pytaj w ostateczności.
Przyklejam - Kejdi

musisz po prostu skracać za długie pędy (które później możesz umieścić w żwirze) a roślina macierzysta powinna zacząć rosnąć na szerokość

a czy moge przyciac ped glowny
Question 

Czy u nurzańców można obcinać liście tak w połowie bo mam 30 cm wysokie akwarium a one mają po ok metrze długości...czy mogę tak zrobić???

ja obcinałem u swoich nurzańców i było tak, że niektórym nic nie było a innym odcięte liście odpadały po jakimś czasie,

Ja u siebie jak obcinałem to przez kilka dni nie rosły bo musiały jak by odbudować końcówki ale żeby obumierały czy coś to nic takiego nie zauważyłemSmile

Moje po przy koszeniu zaczęły gnić. Zamień nurzańca na jakieś mniejsze trawki.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

nie wiem od czego to zalezy ale ja u swoich nurzancow obcinalem i jedne odbily a inne stanely w miejscu i juz nie rosly wiec teraz juz nie obcinam

gajos napisał(a):nie wiem od czego to zalezy ale ja u swoich nurzancow obcinalem i jedne odbily a inne stanely w miejscu i juz nie rosly wiec teraz juz nie obcinam

Może muszą odbudować te ubytki co zostały odcięte w końcu to tak jak byś miał ranę na ręce. U mnie właśnie tak było ale kilka dni po tym zaczęły dalej rosnąć.

Ja obcięłam kilka razy ale nie wyglądało to najlepiej.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Skocz do: