• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

240 litrów pomoc w kilku sprawach na początek

Witam.Planuje założyć akwa 240l i w zasadzie nie mam nic poza kasą.Mieszkam w Łodzi gdzie organizowane są giełdy...może zna ktoś taką osobę bądz jest tutaj ktoś kto sprzedaje na giełdzie w Łodzi.Chcę zrobić akwa ogólne...potrzebuje kupić...
-akwa 240l z prostą szybą
-filtr zewnętrzny (tutaj proszę o doradę)
-oświetlenie (tutaj proszę o doradę)
-grzałka
-termometr
-żwir
-rośliny
- i oczywiscie same ryby
Co możecie doradzić do akwa 240l jaka obsada?Smile Interesują mnie np.neonki + co do tego?A może proponujecie zupełnie coś innego?

Witam.

Ja bym tam zrobiła raj dla paletek Wink Możesz tam dać z 5-7 sztuk paletek Wink

Pozdrawiam :*

Tak wiem też mi się bardzo podobają tylko podobno wymagania mają bardzo duże i ciężko je utrzymać.Chciałem jeszcze dodać jakie tło najlepiej zastosować?Słyszałem że czarne tylko gdzie takie mogę kupić?Dużo się naczytałem złych opinii o strukturalnych tłach dlatego zrezygnowałem.

Lucy napisał(a):Witam.

Zaraz tam raj...240 litrów to najmniejszy,ciasnawy domek dla paletek a nie raj.Wink

Co możecie doradzić do akwa 240l jaka obsada?Smile Interesują mnie np.neonki + co do tego?A może proponujecie zupełnie coś innego?
[/quote]
jak chcesz drób znaczy neonki to po 20szt czarnych czerwonych i innesa jak ci mało razbory albo bystrzyki ewentualnie kardynałki...i coś na dno zbrojnika koniecznie kirysy albo węgorzyki suma odradzam...regularnie by ci ryby w nocy "znikały" pozdro

Co sądzicie o tym tle i czy filtr zewnętrzny wystarczy?Jak tak to jaki?

Marko napisał(a):
Lucy napisał(a):Witam.

Zaraz tam raj...240 litrów to najmniejszy,ciasnawy domek dla paletek a nie raj.Wink

Wiem... Ale jak się chce, można tam zrobił malutki raj dla paletek Wink

Mam już taką "wizje" i chciałbym mieć tak...
Neonki
Skalary
Kiryski
Glonojada
Górami złociste
Bocje
Co sądzicie?Nie będzie pusto?Co potrzeba jeszcze do tego typu rybek?

20xNeonki
4xSkalary ( neonki wpuść przed skalarami, i żeby skalary były młode.)
10xKiryski
1xGlonojada
0x Gurami złociste
5xBocje Wspaniałe

Pozdrawiam
Rafał

a nie za dużo będzie wtedy kirysków?Myslalem coś o 30 neonach,6skalarach,4 kiryskach no i glonek gdyby jeszcze było mało rybek dodał bym 2 bocje

Skocz do: