Ja bym zbierał brudną wodę z pobliża dna a następnie puszczał ją najpierw przez mechanikę a później przez biologię - tak działają wszystkie oczyszczalnie ścieków.
retki napisał(a):Ja bym zbierał brudną wodę z pobliża dna a następnie puszczał ją najpierw przez mechanikę a później przez biologię - tak działają wszystkie oczyszczalnie ścieków.
Fakt Retki ma racje, najpierw mechaniczny a potem bioloiczny...
a jesli chodziło Tobie o to czy musza działac z tym samym przepływem, to na 100% nie jestem pewien ale chyba, jak bys ustawił 1 na troche mocniejszy niz drugi, to i tak cisnienie wypchnie ten nadmiar wody do akwarium, gorzej chyba jak by w pierwszym filtrze był mniejszy przepływ niz w drugim , to w takim przypadku filtr 2 mogl by wyssac wode z filtru 1. .. ale to są tylko moje spekulacje.
No chodzi oto żeby miały jednakową wydajność w l/h bo może być za duże ciśnienie w drugim albo za małe w 1 i może się coś stać przynajmniej takie jest moje zdanie. a kolejność no to tak jak up najpierw mechanika a potem bio
Wnioskuj ja mówię po POLSKU -= KALIBER 44 =-
Oto w nowym świecie cie wita
eMAGieIKa
i PaktoFoniKa
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.01.2010, 17:09 {2} przez sebaziomal.)
sebaziomal napisał(a):No chodzi oto żeby miały jednakową wydajność w l/h bo może być za duże ciśnienie w drugim albo za małe w 1 i może się coś stać przynajmniej takie jest moje zdanie. a kolejność no to tak jak up najpierw mechanika a potem bio
Dalej nie rozumie?Bardzo skomplikowane jest to co opisujesz.
Napisz mi jak nowicjuszowi prosto i zrozumiale