• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2 Filrty zewnętrzne
Question 

Mam pytanie czy w 1 filtr (biologiczny) musie pracować tak jak 2 filtr (mechaniczny) ???? Obrazek w załączniku.

Załączone pliki Miniatury

baniaczek 54 l
troche roślin i ryb

Ja bym zbierał brudną wodę z pobliża dna a następnie puszczał ją najpierw przez mechanikę a później przez biologię - tak działają wszystkie oczyszczalnie ścieków.

retki napisał(a):Ja bym zbierał brudną wodę z pobliża dna a następnie puszczał ją najpierw przez mechanikę a później przez biologię - tak działają wszystkie oczyszczalnie ścieków.

Fakt Retki ma racje, najpierw mechaniczny a potem bioloiczny...

a jesli chodziło Tobie o to czy musza działac z tym samym przepływem, to na 100% nie jestem pewien ale chyba, jak bys ustawił 1 na troche mocniejszy niz drugi, to i tak cisnienie wypchnie ten nadmiar wody do akwarium, gorzej chyba jak by w pierwszym filtrze był mniejszy przepływ niz w drugim , to w takim przypadku filtr 2 mogl by wyssac wode z filtru 1. .. ale to są tylko moje spekulacje.

Pozdrawiam

Najlepiej 2 takie same modele i ustawione na taką samą wydajność

Wnioskuj ja mówię po POLSKU -= KALIBER 44 =-

Oto w nowym świecie cie wita
eMAGieIKa
i PaktoFoniKa

sebaziomal napisał(a):Najlepiej 2 takie same modele i ustawione na taką samą wydajność

Napisz jaśniej bo nie zrozumiałem.

No chodzi oto żeby miały jednakową wydajność w l/h bo może być za duże ciśnienie w drugim albo za małe w 1 i może się coś stać przynajmniej takie jest moje zdanie. a kolejność no to tak jak up najpierw mechanika a potem bio

Wnioskuj ja mówię po POLSKU -= KALIBER 44 =-

Oto w nowym świecie cie wita
eMAGieIKa
i PaktoFoniKa

sebaziomal napisał(a):No chodzi oto żeby miały jednakową wydajność w l/h bo może być za duże ciśnienie w drugim albo za małe w 1 i może się coś stać przynajmniej takie jest moje zdanie. a kolejność no to tak jak up najpierw mechanika a potem bio

Dalej nie rozumie?Bardzo skomplikowane jest to co opisujesz.
Napisz mi jak nowicjuszowi prosto i zrozumiale Wink

Skocz do: