• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Maly Duzy Problem

Mianowicie: posiadam akwarium 300l, filtr Fluval 405, tło strukturalne, pokrywe (standardowa ABS) i wszystko jest super. Tylko jak przymocowac rurki z wlotem i wylotem wody do filtra jesli mam takie tlo? (trzeba przymocowac do szyby przyssawki przeciez). Z boku nie moge bo bedzie widac weze. Ma ktos jakis pomysł?

mirsto napisał(a):Mianowicie: posiadam akwarium 300l, filtr Fluval 405, tło strukturalne, pokrywe (standardowa ABS) i wszystko jest super. Tylko jak przymocowac rurki z wlotem i wylotem wody do filtra jesli mam takie tlo? (trzeba przymocowac do szyby przyssawki przeciez). Z boku nie moge bo bedzie widac weze. Ma ktos jakis pomysł?

a może zamontuj przyssawki z tyłu? albo jakoś przymocuj wąż żeby się wszystko trzymało Wink

Ja osobiscie mam tylko jedna przyssawkę włąśnie z zewnątrz na tylniej szybie Wink

Ja nie wiem w czym problem. Mam akwarium 450l, ten sam filtr, taką samą pokrywę i nie mam problemu.
Jakie to tło? Najlepszym rozwiązaniem będzie wyciąc potrzebny kawałek.

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

albo wsadzic je za akwa, przeciez to z 50l wody zabiera...

Wsadzenie tla za akwarium na zewnatrz mija sie z celem. Po to tlo ma strukture trojwymiarowa zeby ladnie wygladalo. Na szczescie przewidzialem ze jest grube i zamiast szerokosci akwarium 40 standard wybralem 50cmSmile Takze zapas mam.

mirsto napisał(a):Mianowicie: posiadam akwarium 300l, filtr Fluval 405, tło strukturalne, pokrywe (standardowa ABS) i wszystko jest super. Tylko jak przymocowac rurki z wlotem i wylotem wody do filtra jesli mam takie tlo? (trzeba przymocowac do szyby przyssawki przeciez). Z boku nie moge bo bedzie widac weze. Ma ktos jakis pomysł?

Dlatego nie lubię tła strukturalnegoRolleyes Musi ono tam być? Nie lepiej posłużyć się jakimś bristolem? Co do tych rurek wystających z boku akwa, wyglądają one dobrze, kiedy są szklane, a akwa nie ma pokrywy. A to tło idealnie dochodzi do końca szkła po bokach? Bo może przymocowałby z tyłu, za tłem(najwyżej byłoby trochę wysunięte bardziej do przodu), a przez szparę przechodziłaby woda? Sama nie wiemTongue

Skocz do: