Wiem, że głównie wapień powinien byc, ale czy łupek reaguje odpowiednio z wodą ??
btw. Czy od wapienia woda nie bedzie meta ??
maniak93 napisał(a):Wiem, że głównie wapień powinien byc, ale czy łupek reaguje odpowiednio z wodą ??
btw. Czy od wapienia woda nie bedzie meta ??
Widziałem też Malawijskie akwaria wyłącznie z łupkami, i nie narzekali na złe paramertry owdyA swoją drogą może ktoś z Warszawy orientuje się gdzie moge kupic po okazyjnej cenie jakieś wapienie,łupki itd. albo gdzie sa jakieś składy "budowlane" ??odpiszcie prosze... chciałbym postawic akwarium na dniach, a oprcz baniaka filtra i grzalki i swiatla i (narazie) kamieni nic nie mam :/ Z rybami wiadomo mozna, ba nawet trzeba czekac, ale teraz mam ferie i chcialbym je sobie urzadzic
Posty zostały połączone. Radzę się udac do lekarza. Rozmawianie samemu ze sobą to objaw choroby, a odpowiadanie sobie to objaw rozdwojenia jaźni. Następnym razem skasuję takie posty bez ostrzeżenia - Jokeru
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.01.2009, 02:28 {2} przez Jokeru.)
Woda od wapieni będzie mętna, a ludzie którzy mają wapienie w akwariach i robią zdjęcia nie chcą zdradzic tajemnicy jak to robią.
Zastanów się sam nad tym co piszesz. Naprawdę chcesz, żebym Ci odpowiadał czy po prostu nudzi Ci się i nie masz co ze sobą zrobic?
Możesz praktycznie wszystkie kamienie wsadzic do Malawi.
Jak umyjesz kamienie to nie będzie męta.
Jak będziesz miec filtr to woda nie będzie mętna.
Mam wrażenie, że Ciebie za bardzo nie interesuje jakie odpowiedzi dostajesz..
Jokeru napisał(a):Woda od wapieni będzie mętna, a ludzie którzy mają wapienie w akwariach i robią zdjęcia nie chcą zdradzic tajemnicy jak to robią.....
Hmmm....mam nadzieję, że to żart. Jako osoba, która miała sporo wapieni w bańce powiem, że nie miałem mętnej wody. Stosowałem wapień muszlowy i standard filtrację (200 l akwa - fluval 304 i weipro 3500l/h).
Co do kamieni to wpakuj to co Ci się podoba. W Warszawie woda jest na tyle dobra dla pysków, że nie masz co się martwić.