no właśnie ja też sie rozglądam za 3D. Tak przykładowo Twoje tło jest jakiej grubości ??bo masz racje, jak bedzie pół akwarium zajmowało to po co mi taki interes?
moimskromnym zdaniem - nie warto. ja zrobilem sobie tlo strukturalne zewnetrzne w bardzo prosty sposob.... a mianowicie. wycialem ze styropianu kawalek o wymiarach tylnej scianki akwarium, odpalilem swieczke, wypalilem swieczka ladne nierownosci ktore potem leciutko zaszpachlowalem gipsem dodajac jescze ladne nierownosci, potem gdy wyschlo pomalowalem calosc farbami plakatowymi ja akurat na odcienie szarosci. tanio! szybko! i ladnie! polecam cos takiego
tło za szybą akwarium nie jest tak dobrze widoczne (chodzi mi o kolory)
nie zajmuje wcale dużo miejsca ok3-4 cm jeśli je ładnie obkleisz na około silikonem pamiętaj ,że jeśli będą szczeliny to małe rybki mogą Ci za nie wpłynąć i będziesz się martwił gdzie znikają.pozdro
ja sam robię sobie tło, raz że po swojemu a dwa że nikt inny nie będzie mia takiego samego jak ja
jeżeli chodzi o cenę to własnej roboty wychodzi około 30% taniej no i jak dla mnie to frajda mieć w akwa coś co się samemu zrobiło więc polecam małe robótki domowe
Takie tło zabiera około 10% powierzchni akwarium. Ja mam 112l a po włożeniu tła będzie około 100l a efekt piorunujący - polecam
Cóż, tła 3D nigdy nie widzialam, ale z waszych opinii wnioskuję iz efekt jest super xD
Osobiście wolę tylną ścianę czarną, wygląda najbardziej naturalnie.
witam,
w moim poprzednim akwa mialem tlo strukturalne Juwel i dawalo bardzo naturalny i realistyczny efekt. Jako ze bylo czarne kontrastowalo i podkreslalo inne barwy w akwa. Co ciekawe nie osadzaly sie na nim glony.Zajmowalo moze jakies 1.5-2 cm a mocowane bylo na silikonie akwarystycznym. Polecam http://www.juwel-aquarium.de/en/struktur...tm?cat=108
Mogę ci polecić takie tło, lub któreś z tych (napisz do sprzedawcy) produkcji tej firmy, (to jest bodajże polska firma EKOL) wygląda bardzo ładnie do tego jest niesamowicie cieńkie ok 2 cm, lekkie , no i cena przyzwoita. Mam takie u siebie w dużym zbiorniku juz sporo czasu i sprawuje się świetnie.