• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gupik pawie oczko (Poecilia reticulata)

Witam zdjęcia naprawdę super świetna głębia ostrości , że nie wspomnę o modelach Big Grin
Pozdrawiam.

super dorosłe mam prawie identyczne, młode też piękne i wybarwiają sie , nono, a i thx bo własnie dowiedziałem sie czy mój narybek to gupiki czy mieczyki Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue :*

Wklejam zdjęcia półtoramiesięcznych gupików. Byłam ciekawa, który z samców był tatusiem. Myślę, że teraz już widać podobieństwo ;-)

Jedna z młodych rybek. Zaczyna się już wybarwiać. Czy samczyki szybciej się wybarwiają?

A to rodzice:

Pozostale 2 maluchy nie są jeszcze wybarwione.

nefrete1 napisał(a):Wklejam zdjęcia półtoramiesięcznych gupików. Byłam ciekawa, który z samców był tatusiem. Myślę, że teraz już widać podobieństwo ;-)

Jedna z młodych rybek. Zaczyna się już wybarwiać. Czy samczyki szybciej się wybarwiają?

A to rodzice:

Pozostale 2 maluchy nie są jeszcze wybarwione.
Zdjęcia naprawdę super-pełen profesjonalizm! nefrete1 masz super gupiczki - samczyki mają szybciej wybarwiony tłów zależnie od tego jaka rasa pojawiają się pojedyńcze paseczki lub kropki, poza tym samczyki typu endler zapładniają więcej samiczek niż inne rasy z długimi płetwami bo są szybsze

polecam ten link jest super!
http://akwa-mania.mud.pl/

Śliczne gupiczki Big Grin Bardzo ładnie mają wybarwione ogony Wink Śliczniaste Tongue

Moje nowe gupiczki - Słoneczko

i Smerfetka

Tylko nie mów że pamiętasz wszystkich imiona?Wink

Pozdrawiam
Rafał

Poprzednie nie miały imion. Ale ta parka zostanie na dłużej, bo bardzo mi się podoba. Ciekawa jestem jak będzie wyglądać ich potomstwo. Rybki są z 2 różnych chodowli, więc młode powinny być zdrowe, bez większych wad genetycznych.

Chciałabym jeszcze gdzieś znaleźć tak ubarwionego samca

piękny
ten ogon taki duży Smile
podoba mi się też Smerfetka gdyż ma ładny niebieski ogon
jeszcze się z taki nie spotkałem

nefrete1 napisał(a):Poprzednie nie miały imion. Ale ta parka zostanie na dłużej, bo bardzo mi się podoba. Ciekawa jestem jak będzie wyglądać ich potomstwo. Rybki są z 2 różnych chodowli, więc młode powinny być zdrowe, bez większych wad genetycznych.

Chciałabym jeszcze gdzieś znaleźć tak ubarwionego samca

Widziałam w jakimś sklepie były przeróżne i w każdym akwarium była tylko jedna odmiana koloru. Takie też były, nie pamiętam gdzie, bo było to dość dawnoTongue

Twoje Słoneczko i Smerfetka są śliczneSmile

Skocz do: