• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Cyfrówka lustrzanka

Jaki polecacie aparat cyfrowy lustrzankę do 1000zł . Wiecie najbardziej z firm widzi mi się nikon , ale jeśli znacie coś lepszego za taką cenę to dajcie znak . I z góry dziękuje Wink

za 1200 zł możesz kupić zajefainego Panasonic Lumix DMC-Fz7 z 12x zoom
6m pixeli wyświetlaczem LSD 2.5 i zoomem cyfrowym x4
Naprawdę warty kupna.

Pytania odnośnie aparatu kieruj do Rafalw. Powie ci wszystko i nawet więcej. Powodzenia

tjaaaaaaa......

ja mam kompaktówke kodaka za 600 i jest goooooooooooooooooooooooood. jak chcesz mogę ci pokazac przez maila jakie foty trzaska-daj znac na PWWink

Mao106 napisał(a):Jaki polecacie aparat cyfrowy lustrzankę do 1000zł . Wiecie najbardziej z firm widzi mi się nikon , ale jeśli znacie coś lepszego za taką cenę to dajcie znak . I z góry dziękuje Wink

Ja kupiłem w zeszłym tygodniu Fuji Finepix S6500 za 700zł. To jest hybryda lustrzanki mozna wszystkie ustawienia wprowadzać samemu. Robi świetne zdjęcia. 6,3mpx->zoom optyczny 10 x i wiele innych bajerów

[...]Tu jest [potrzebna] mądrość.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem człowieka.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć...

ja mam fine pixa'a s7000 tysięcy od 4 lat
jest wyrąbany

tjaaaaaaa......

Mao106 napisał(a):Jaki polecacie aparat cyfrowy lustrzankę do 1000zł .

http://www.japanfoto.pl/product_info.php...ucts_id=55

ja mam olymupsa e 410 tez jedna z tanszych lustrzanek, dlamnie jest ok tylko obiektyw musze kupić bo ten co mam jest za slaby Smile a pozatym mam go rok i wszystko jest ok Smile

Sprzedam dobraną parę skalarów, mozliwy dojazd do wybranych miast: Wrocław, Ostrów, Wrzesnia, Gniezno,Bydgoszcz, Tuchola.

Oddam Brzanke Rekinią dorosła- 17cm. Tylko do duzego baniaka wzamian mogę przyjąc rosliny:D! wiecej na gg 2737822 i pw

Nikon to zasłużona firma na rynku lustrzanek cyfrowych, ale w granicach cenowych, które podałeś to pozostaje Ci właściwie tylko d40, lub d40x. Za podobne pieniądze możesz kupić Sony a200, które jest konstrukcją nowocześniejszą (przede wszystkim ma lepszy, nowszy procesor przetwarzania obrazu i większą matrycę od d40, a taką samą, jak d40x). Problem jest jeden, czy kupisz Nikona, czy Canona, czy Sony, czy być może Olimpusa, za te pieniądze dostaniesz standardowy obiektyw, którego konstrukcja zazwyczaj da Ci zdjęcia dosyć przeciętnej jakości. Zabawa z lustrzanką jest niesamowitą przygodą, co wiem po sobie, bo przez ostatnie kilka miesięcy wkręciło mnie to niesamowicie, ale niestety wymaga dosyć solidnego budżetu, żeby osiągnąć niezłe efekty. Główny plus lustrzanki jest taki, że masz możliwość zmiany obiektywu, nie jesteś niczym ograniczony (oprócz kasy oczywiście), a poza tym matryce stosowane w lustrzankach są większego formatu niż te w kompaktach, co da Ci mniej zaszumione zdjęcia. Jeżeli naprawdę jesteś zainteresowany fotografią, to kup lustrzankę, z czasem dozbierasz sobie zestaw obiektywów, który pozwoli Ci na robienie fajnych zdjęć bez zbytniej nerwacji. Jeżeli potrzebujesz aparatu na rodzinne imprezy i okazjonalne cykanie rybek, to myślę, że lepiej kupić jakąś hybrydę.
Pozdrawiam,
chłopak Kejdi, Kuba Big Grin

zgadzam sie z kubą lustrzanka sie nie nadaje z obiektywem standardowym... -jaki ja np posiadam, ale jak ktos lubi robic fotki to tylko lustrzanka Smile i tak jak ja mam tez zwykły aparat którego mi nie szkoda- tzw zabieram na imprezy itd bo wiem ze jak mi upadnie to nic z nim nie bedzieSmile a o lustrzankę sie troszczę Smile

Sprzedam dobraną parę skalarów, mozliwy dojazd do wybranych miast: Wrocław, Ostrów, Wrzesnia, Gniezno,Bydgoszcz, Tuchola.

Oddam Brzanke Rekinią dorosła- 17cm. Tylko do duzego baniaka wzamian mogę przyjąc rosliny:D! wiecej na gg 2737822 i pw

Skocz do: