• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co się dzieje z tymi roślinkami ?

WitamSmile

Od niedawna w akwarium dzieją się dziwne rzeczy Sad, a mianowicie jedna roślinka "rozlatuje się" i ma dziury w liściach (na 1 zdjęciu pod kotnikiem), a dróga ma powykrzywiane liście (taką kupiłem w sklepie) i teraz doszły jej dziury Sad.

Czy można jakoś wyleczyć te rośliny ? Czytałem przyklejony temat ale nie wiem zabardzo jakiego pierwiastka im brakuje Sad
Może za mało lub za dużo światła ?

Nie stosuje żadnych nawozów jedynie z 3 tygodnie temu dałem AQUA PLANT.

Pozdrawiam Smile

PS
Zdjęcia będą się długo wczytywać...

PS2
Mam pomarańczową ścianę w pokoju - woda nie jest taka brudna, ale jutro wymieniam całą.

Gdybyś się tak trochę przyłożył i napisał konkretnie jakie światło jakie akwa
i od kiedy masz tam te zielsko to może ktoś coś powie a tak to tylko do wróżki .A tak przy okazji to wody się nie wymienia tylko podmienia do max. 50% objętości akwa .Czyżby kłaniały się braki w podstawach akwarystyki?

Młode ampularie do oddania !!!

Swietlówka 8W
Akwarium 50l
Muszę wymienić wodę, bo zdechła mi w tym akwarium molinezja w zakamarku sklejonym z kamieni a ja w tym czasie byłem na tygodniowych wakacjach (chyba wiesz co stało się z rybą) a dodatkowo ta roślina która się "rozlatuje" - jej fragmenty pływające w wodzie gniją.
Dzieje się tak po powrocie z wakacji (około 2 tygodnie temu byłem na wakacjach)

Pozdrawiam

świetlówka 8W ?

ksysiek napisał(a):świetlówka 8W ?

Tak 8W wiem że mało, ale czy to jest przyczyną ??
Wcześniej nie było z nimi tak żle :] ,a miałem tą samą świetlówkę.

Moim zdaniem wina światła dołóż 18w i będzie luz bluz . Roślina nie ma pogniecionych liści to taki rodzaj cryptocoryny sam ją mam po prostu ona ma takie karbowane liście jest to jak się nie mylę cryptocoryne usteriana.

Morilek napisał(a):Moim zdaniem wina światła dołóż 18w i będzie luz bluz . Roślina nie ma pogniecionych liści to taki rodzaj cryptocoryny sam ją mam po prostu ona ma takie karbowane liście jest to jak się nie mylę cryptocoryne usteriana.

Ok, postaram się w najbliższym czasie dołożyć świetlówkę Smile
A mówiąc o pogniecionych liściach chodziło mi o roślinę widoczną na 2-gim zdjęciu na dole po prawej stronie, a na pierwszym zdjęciu po lewej ją widać.

A ja nadal twierdzę że wody się nie wymienia tylko podmienia czy się mylę ?
[/u]

Młode ampularie do oddania !!!

Skocz do: