3
http://img01.allegro.pl/photos/oryginal/...2/45696255
Coś takiego z rurką i kostką moge kupić za 16zł od kolegi. Jest to już trochę stary sprzęt,a le już sprawdzony.
Napiszcie coś o tym i czy mi się opłaca :>
i ile kosztuje nowa kostka, czy ta końcówka...
3
Juz zakupione i kostke tez kupilem. Kostke dłuższą nabrałem za 6,50 a byly tez mniejsze za 4,50 i 2,50 ...
wszystko jest dobrze, ale głono brzeczy :/ owinołem gąbką, posklejalem i jest torche ciszej, ale mogło by być jeszcze bardziej cicho
3
trzeba bylo kupic odemnie Filtr FZN-3 za 65zl + koszt przesyli
3
Cytat:trzeba bylo kupic odemnie Filtr FZN-3 za 65zl + koszt przesyli 
Dzięki za propozycje, ale trochę taniej mnie ten napowitrzacz wyniósł
Mam jeszce pytania odnośnie własnie tego brzeęczka.
1) Czy ryby przypadkiem się nie boją takiego paska długości ok. 12cm [moze wiecej]? Bo niektóre jakby uciekały (?)
2) Kiedy go włanczac najlepiej, bo mi caly czas teraz chodzi, ale moze niepotrzebnie?
3) jakie kostki są najlepsze?
Jeszcze jakbym mial jakies pytania to sie odezwe..
3
Cytat:1) Czy ryby przypadkiem się nie boją takiego paska długości ok. 12cm [moze wiecej]? Bo niektóre jakby uciekały (?)
nie narazie tylko są troche zdziwione nowa rzeczą w akwarium ale puźniej się do niej przyzwyczają
Cytat:2) Kiedy go włanczac najlepiej, bo mi caly czas teraz chodzi, ale moze niepotrzebnie?
napowietrzacz powinien chodzic non stop co najwyżej można zmiejszać sile napowietrzania w dzień bądź wyłanczać czasowo jak masz średnio zarośnięte akwaium (żywymi ) roslinkami
Cytat:3) jakie kostki są najlepsze?
najlepiej się prezentują sztaby napowietrzające umiejscowione mniej wiecej na środku akwarium delikatnie przysypane żwirkiem
pozdrawiam
3
Dzieki za dobre rady
No myslę, że się przywyczają, ale w moim napowietrzaczu nie ma chyba regulacji.. i w tym problem...
Kostkę to mam taką zieloną długą ale skośną

8)
Nie mam za duzo miejsca w akwa [54l.] i jest w prawym koncie umiejscowiona kostka {fajnie wygląda w nocy przy swietle niebieskim [diody]}