• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pseudotropheus Demasoni

Witam chcialem sie zapytac czy ktos z was hoduje te ryby i czy ma jakies swoje sposoby na rozpoznanie plci ? Pozdrawiam.

Załączone pliki Miniatury

...

gg 3123494

ja kiedyś trzymałem coś takiego.
Rozróżnienie płci jest stosunkowo trudne. Są pewne subtelne różnice. Samce są z reguły większe i rosną szybciej, posiadają dłuższe płetwy odbytowe, a ich barwy są bardziej intensywne. Innym sposobem na rozróżnienie płci jest obserwacja zachowania ryb ? samce są bardziej terytorialne od samic i agresywne w stosunku do siebie. Ciekawy sposób rozróżniania płci przytacza jeden z amerykańskich hodowców. Otóż zauważył on, że w stresie samice szybciej tracą swoje ubarwienie. Tak więc, wkładając siatkę do akwarium obserwował on ryby. Ryby najintensywniej ubarwione i bardziej odważne z reguły są samcami.

Hmm no ok to ja sie poprzygladam pokombinuje i dam znac co posiadam a tak wogole to w najblizszym czasie dodam foty calego akwa ale narazie mam jeszcze kilka przerobek do zastosowania w zbiorniku SmileA jesli chodzi o inkubujaca samiczke red red'a to jak tylko wypusci mlode przekladam je i tworze malutkie krewetkarium 12 litrowe zdjecia oczywiscie dodam. Dzieki i Pozdrawiam

...

gg 3123494

ok.czekam na fotki baniaczka ,pozdroSmile

Musze sie pochwalic ze jak na samiczke ktora pierwszy raz nosi ikre ( samica red-red'a ) to spisuje sie rewelacyjnie tylko patrzec jak mlode wypusci Smile

...

gg 3123494

gratulacje ja miałem też malawii też takie rybki ,ale nie doczekałem się młodego narybkuBig Grin

No i juz po wszystkim :] samiczka wypuscila mlode . Z tego co wiem to jakies 12 sztuk ale jak na pierwszy raz to i tak dobrze tymbardziej ze balem sie ze moze zjesc ikre bo czesto to sie zdaza w pierwszym noszeniu jajeczek Big Grin.

A wlasnie ma ktos moze jakies pomysly na malutkie krewetkarium 12L jak narazie, z czasem 50-tka gdzie narazie sa mlode demasoni .Pozdrawiam

...

gg 3123494

Powiem Ci ja je mam i jest mi bardzo trudno ale mniej więcej po zachowaniu i po kolorach a i jeszcze samce są większe

Kaliber 44, Paktofonika [*]Magik[*]

300l - Ameryka Południowa Pawiookie
http://www.akwaswiat.net/-300l-ameryka-p...5924-3.htm

www.Pawiookie.pl

Tyson napisał(a):Powiem Ci ja je mam i jest mi bardzo trudno ale mniej więcej po zachowaniu i po kolorach a i jeszcze samce są większe
Dzieki za infoSmile

Niechce otwierac nowego tematu to zamieszczam tu foty samicy red red'a Big Grin

Załączone pliki Miniatury

...

gg 3123494

Te red-redy to w moim przypadku przekleństwo...

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

Skocz do: