05.10.2019, 23:58
Witam, jestem tutaj nowy
dostal mi sie w spadku zbiornik, wiec po latach przerwy wracam do akwarystyki, dobra sprawa nauczyc corke co nieco o odpowiedzialnym zajmowaniu sie czyms zywym
wiec tak
Ziornik narozny, 360 l
oswietlenie mieszane, H5 i LED.
Filtr Fluval 407, na chwile obecna daje na pol gwizdka, wegiel aktywny
Zestaw CO2 w planach
podloze ziemia ogrodaowa i mialki piasek na tym
roslinny - anubiasy na korzeniach, kryptokoryny, kabomby, trawa, roagtek i pare innych ktorych nazw niestety nie pamietam.
Korzenie jeszcze barwia, woda jeszcze mleczna, zbiornik dojrzewa. Chemii nie dodaje, niech sie samo ustabilizuje
Zaczynam myslec o obsadzie. Z Zalozenia towarzyskie, po glowie chodzi mi:
ekipa sprzatajaca
-5 kiryskow, moga byc spizowe bo je lubie, nie musza byc pandy
-red cherry ile sie namnozy, tyle bedzie
-5 otoskow
40-45 neon innesa
2 parki pretnika karlowatego
2 parki Ramireza -czy da sie dobrac parke w sklepie? Mieszkam w UK, tutaj nie ma opcji oddania rybek do sklepu, czy dwie parki pielegniczek sie nie beda zbytno gonic? po obu stronach akwarium dalem otoczaki, miejsce na ewentualne skladanie ikry
wiec spod i srodek mam opracowany. ALe chcialbym cos na gore, najlepiej tej samej wielkosci co neonki.Myslalem o grupce teczanek, ale one potrafia wyrosnac 10cm i wiecej. Proporczykowce? Co bym mogl dodac, aby gora byla takze wypelniona? Nie chce zadnych gupikow, molinezji, mieczykow, znow wraca temat oddania narybku - nie ma opcji.
Z gry dziekuje za sugestie
dostal mi sie w spadku zbiornik, wiec po latach przerwy wracam do akwarystyki, dobra sprawa nauczyc corke co nieco o odpowiedzialnym zajmowaniu sie czyms zywym
wiec tak
Ziornik narozny, 360 l
oswietlenie mieszane, H5 i LED.
Filtr Fluval 407, na chwile obecna daje na pol gwizdka, wegiel aktywny
Zestaw CO2 w planach
podloze ziemia ogrodaowa i mialki piasek na tym
roslinny - anubiasy na korzeniach, kryptokoryny, kabomby, trawa, roagtek i pare innych ktorych nazw niestety nie pamietam.
Korzenie jeszcze barwia, woda jeszcze mleczna, zbiornik dojrzewa. Chemii nie dodaje, niech sie samo ustabilizuje
Zaczynam myslec o obsadzie. Z Zalozenia towarzyskie, po glowie chodzi mi:
ekipa sprzatajaca
-5 kiryskow, moga byc spizowe bo je lubie, nie musza byc pandy

-red cherry ile sie namnozy, tyle bedzie
-5 otoskow
40-45 neon innesa
2 parki pretnika karlowatego
2 parki Ramireza -czy da sie dobrac parke w sklepie? Mieszkam w UK, tutaj nie ma opcji oddania rybek do sklepu, czy dwie parki pielegniczek sie nie beda zbytno gonic? po obu stronach akwarium dalem otoczaki, miejsce na ewentualne skladanie ikry
wiec spod i srodek mam opracowany. ALe chcialbym cos na gore, najlepiej tej samej wielkosci co neonki.Myslalem o grupce teczanek, ale one potrafia wyrosnac 10cm i wiecej. Proporczykowce? Co bym mogl dodac, aby gora byla takze wypelniona? Nie chce zadnych gupikow, molinezji, mieczykow, znow wraca temat oddania narybku - nie ma opcji.
Z gry dziekuje za sugestie