14
artemia już jest ale z czego zrobić na szybko domowym sposobem sitko do odłowu. Nigdzie w zoologicznych nie ma takich sitek
14
krist81 napisał(a):artemia już jest ale z czego zrobić na szybko domowym sposobem sitko do odłowu. Nigdzie w zoologicznych nie ma takich sitek
Tylko bibułka laboratoryjna ... albo gruuube rajstopy
14
Udało mi się z artemią maleństwa po pierwszym porządnym posiłku lekko zamazane ale małe strasznie szaleją, jak uda mi się zrobić lepsze foty to jeszcze dziś wstawię
narybek ma 6 dni
26
Mam mały problem. W jednym akwa jest 7 skalarów, chcę przerzucić do innego tylko parkę, w jaki sposób rozpoznac że dane ryby to parka? Resztę ryb planuję oddać ale boję się, że zostawie np dwie samice albo dwa samce
0
Witam serdecznie!!! na wstępie pragnę się przedstawić- na imię mam Łukasz, mam 22 lata i mieszkam nieopodal Wadowic. Kiedyś hodowałem rybki, niestety potem byłem zmuszony zlikwidować hodowle. Teraz po kilku latach przerwy wróciłem do dawnego hobby. Mam taki problem- nigdy wprzeszłości nie zajmowałem się rozmnażaniem ryb, raz skalary złozyły ikre, 3 dni broniły jej poczym "coś" ją zjadło. Teraz mam akwarium ok. 70L i parkę skalarów( dodam, że akwarium przejąłem po znajomym) i Skalary zachowują się tak samo jak kiedyś przed tym co złożyły jajeczka... jakby walczą ze sobą, stykają się pyszczkami...zastanawiam się czy będzie z tego ikra...i moje pytanie- jak czasem złożyły by ikrę to co zrobić by jej nie zjadły??? wyłowić ją i dać do drugiego małego akwarium??? aaa... jaką powinienm mieć temperature w akwarium najbardziej odowiednią do moich rybek( 2skalary, mieczyki, danio, molinezje,kiryski, glonojady i krewetka) mam 25stopni ale nie wiem czy nie za niska...
przepraszam jeżeli moje pytania wydają się wam obsurdalne ale jestem początkującym akwarystą i wiele rzeczy nie wiem a nie mam pojęcia jak szukać tu na forum
dzieki za każdą pomoc
10
Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy jeżeli skalary złożyły mi ikrę na liściu lub gdzie indziej ,czy można przenieść ikrę delikatnie do kotnika
żeby inne ryby jej nie zjadły?Jeśli tak to chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób?
Pozdrawiam
Tematy zostały połączone-proszę nauczyć się korzystać z opcji "SZUKAJ"
Proszę starać się pisać poprawnie- można używać
przeglądarki która podkreśla błędy.Proszę sprawdzać post przed wysłaniem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.06.2009, 11:51 {2} przez
Olek.)
4
Uciąć liść ot cała filozofia. A jeżeli na jakiejś ozdobie to wystarczy przenieść, ciąć nie trzeba.
1
Witam mam taki problem posiadam 4 skalary w wieku zdolnym do rozmnazania 3 z nich to samce i walcza ze soba nie chce smierci rybek i 2 najchetniej oddalbym do slepu zoologicznego i tu nasowa sie pytanie czy jesli samica nie wyloni samca w drodze walki to czy go zaakceptuje jesli pozostawie 1 z nich aby rybki sie sparowaly
14
wraqu napisał(a):Witam mam taki problem posiadam 4 skalary w wieku zdolnym do rozmnazania 3 z nich to samce i walcza ze soba nie chce smierci rybek i 2 najchetniej oddalbym do slepu zoologicznego i tu nasowa sie pytanie czy jesli samica nie wyloni samca w drodze walki to czy go zaakceptuje jesli pozostawie 1 z nich aby rybki sie sparowaly
Jeżeli samica nie będzie miała wyboru to zaakceptuje samca który zostanie, niestety coś za coś, taka nie do końca dobrana para stwarza zazwyczaj problemy podczas tarła i przy wychowaniu narybku ...
ale jak to sie mówi, można wybrać samca najbardziej pasującego, wybierz poprostu najsilniejszego ...
11
Kupiłem w sklepie 3 skalary i chcialbym je rozmnożyc wiem że jest to trudne dla początkujących ale powiedzcie chodziaż jakie warunki są do tego potrzebne i jak rozpoznać u nich płeć.
Tematy zostały połączone, korzystaj proszę z opcji SZUKAJ.
Z ciekawości możesz sobie przeczytać ten temat - Kejdi
[URL=http://chomikuj.pl/kornelek11?b=1][/URL]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.07.2009, 11:06 {2} przez
Kejdi.)