• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

PROBLEM Z EHEIM 2215

cześć.

POSIADACZE FILTRA EHEIM, MAM PROSBE O POMOC:

MÓJ FILTR ZEWNĘTRZNY EHEIM 2215 NIEDOMAGA TZN. OD NIEDAWNA COŚ SIE Z NIM ZŁEGO DZIEJE (kupiłem go na allegro używanego) PROBLEM POLEGA NA TYM ŻE NIE ZASYSA WODY, TAK JAKBY NIE BYŁO ODPOWIENIEGO CIŚNIENIA , CO SIE WIĄŻE Z TYM IŻ BARDZO MAŁO JEJ WYDALA PRZEZ CO Z KOLEI JEST BARDZO SŁABE NATLENIANIE WODY, JUŻ SAM NIE WIEM CO ROBIĆ WYCZYSCILEM WEZE, WKŁADY W FILTRZE SA UŁOZONE LUZNO TAK ABY GO NIE PRZYTYKAŁY, FLTR NIE JEST NAPEWNO ZAPOWIETRZONY (pracuje cichutko, i trzęsiony był we wszystkie strony, ile sie dało)
co może być przyczyną takiego stanu rzeczy...., czy filtr nadaje sie już na śmieci....może to wina pompy(jak sie rozbiera głowice, można sie do niej dostać moze jest brudna) czy to może wina wirnika (co jakis czas wyjmuje ośkę i ją czyszcze)
CO ROBIĆ ????

dzięki za porade

Najprawdopodobniej właśnie, dlatego ktoś go sprzedał. Filtry po pewnym czasie eksploatacji zachowują się różnie, przyczyn może być wiele mógłbym tylko strzelać. Proponuję ten sprzedać i kupić większy z regulacją mocy, nie inwestuj w obecny próbując zmienić jakiekolwiek części, zazwyczaj są to pieniądze stracone.

P.S Jak będziesz wystawiał filtr na allegro,to napisz na forum nr aukcji, aby nikt z naszych użytkowników się nie naciął.Big GrinWinkTongue

Pozdrawiam bumboo

Jak wysoko stoi akwarium w stosunku do filtra? Może filtr jest zbyt nisko i niedomaga. Spróbuj podnieść go wyżej.

pozdro,
Piotrek

Znam dokładnie problem.Miałem dokładnie to samo,a usterka polegała na tym,iż wytarł sie wirnik.(objaw małe ciśnienie wody)
Jest to usterka nienaprawialna i filtr możesz wywalic.
Tym razem kup nowy,bo nawet taka firma jak EHEIM nie produkuje filtrow niezniszczalnych

To ze mam nick laska nie znaczy ze jestem dziewczyną a no i nie trzymajcie ryb w słoikach

Nie rozumiem. Z tego co wiem wirniki są wymienialne... (?)

pozdrawiam

Może najpierw spróbuj wyczyścić wirnik, tylko uważaj żeby nie złamać ośki.
Zobacz przy okazji czy nie są uszkodzone łopatki, może któraś się złamała.
Może miałeś zapowietrzony filtr przy zalewaniu i dlatego nie ciągnął.
Spróbuj jeszcze raz po czyszczeniu. J
Jak nie załapie to wymień wirnik lub napisz do sprzedawcy.
Jaki jest numer seryjny filtra ?

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Skocz do: