• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Akwarium bez filtracji / Jakie ryby mogą żyć bez FILTRA / grzałki / natleniacza ?

Niektóre ryby podobno mogą żyć bez filtra i grzałki w akwarium, tak? Jeżeli tak to jakie?    

GG: 6306572 :*

wszystkie potrzebują filtr.Grzałki nie potrzebują welony, karasie itp.

Jakie rybki nie potrzebują natleniacza
T o jest temat z naszego forumSmile

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

dzięki Smile bo myślę o założeniu drugiego akwarium i tak mi do głowy wpadło. ale to drugie chciałam takie małe na 3-4 rybki może... Big Grin Bo już jedno 150l mam...

wiem że to nie zwiazane z tematem,ale co to za rybka ,,mułojad''

Karoola napisał(a):Niektóre ryby podobno mogą żyć bez filtra i grzałki w akwarium, tak? Jeżeli tak to jakie?

Wielkopłetwy wspaniałe, miałem ich hodowlę, więc jak masz pytania to pisz na PW

pozdro
dlugi napisał(a):wiem że to nie zwiazane z tematem,ale co to za rybka ,,mułojad''

Mułojad - spokojna stadna ryba, zjadająca resztki pokarmu z dna, spłoszona zakopuje się w podłożu, często wyskakuje z akwarium jeśli nie ma pokrywy.

Smile

dlugi napisał(a):wiem że to nie zwiazane z tematem,ale co to za rybka ,,mułojad''

Jak sama nazwa wskazuje móło-jedzącySmile Google nie gryzieTongue Ani wikipedia też nie!Big Grin

Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.

Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!

Słownik ortograficzny również. 'Piszę poprawnie po polsku', chyba żartujesz <lol2>.

Co do tematu to bojowniki, gurami, prętniki. Ogółem, jeżeli masz obry filtr wewnęterzny to on sam napowietrza.

Dzięki za pomoc, ale bez grzałki też mogą żyć?? bo mam zamiar założyć drugie, ale małe akwarium... Smile pozdro dla ciebie i plusik w reputacji za pomoc daję Smile

bez grzałki nie mogą-są to ryby tropikalne.Gurami tylko od 112l.Jeżeli to akwa będzie miało min.25l możesz tam trzymać jednego bojka jeżeli 50l harem bojka lub prętnika

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

Skocz do: